Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο διοικητής νοσοκομείου μετά από καταγγελία για σ3ξουαλική παρενόχληση – Τι απαντά

Εκδικητική η καταγγελία απέναντι στο πρόσωπο μου. Απαντά ο διοικητής του νοσοκομείου όπου παραιτήθηκε μετά από καταγγελία για σ3ξουαλική παρενόχληση που έκαναν εναντίον του 4 εργαζόμενους του νοσοκομείου

Υπέβαλα την παραίτηση μου στην κα Γκάγκα. Η συνεργασία μου το τελευταίο διάστημα ήταν πάρα πολύ κακή. Παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο σε σχέση με πολλά θέματα. Και αυτό με ανάγκασε να ξαναυποβάλλω την παραπομπή μου. Την είχα υποβάλλει στις 16 Αυγούστου και δεν έγινε δεκτή. Η καταγγελία σχετίζεται με γεγονότα που συνέβησαν πριν από μερικές μέρες. Πρώτον γιατί έκανα δύο προκαταρτικές εξετάσεις που εστάλησαν στις 6/10. Έκανα επιθεώρηση στην αποθήκη του νοσοκομείου, όπου διαπίστωσε ότι υπήρχαν 10.000 μάσκες που δεν ήταν δηλωμένες πουθενά. Παραγγέλθηκαν το Δεκέμβριο του 2020 και τις λάβαμε 23/6/21, όταν η τιμή είχε πέσει πολύ χαμηλά… Αυτό πείραξε πάρα πολλούς. Ήταν σαφώς εκδικητική η καταγγελία απέναντι στο πρόσωπο μου. Τέσσερα άτομα αναφέρονται για σεξιστική συμπεριφορά και υποτιμητικό λόγο απέναντι στο προσωπικό. 

Η Υγειονομική Περιφέρεια δεν με ενημέρωσε καθόλου για την καταγγελία. Εγώ την ενημέρωση που είχα από το υπουργείο Υγείας. Για να προστατεύσω το όνομα μου που έχω χτίσει τόσα χρόνια και την οικογένεια μου θα χρησιμοποιήσω κάθε ένδικο μέσο. Η συνεργασία μου όλο αυτό το διάστημα ήταν κακή, γιατί έχω άποψη ».

Παραιτήθηκε ο διοικητής νοσοκομείου μετά από καταγγελία για σ3ξουαλική παρενόχληση 

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, που φέρεται να παρενόχλησε σ3ξουαλικά υποδιευθύντρια του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Την παραίτησή του ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας voria.gr, σε βάρος του εν λόγω διοικητή, υπήρχε έγγραφη καταγγελία από την υποδιευθύντρια του νοσοκομείου η οποία τον κατηγορεί ότι η παρενόχλησε σεξουαλικά. 
Σύμφωνα με πηγή του νοσοκομείου, πριν από λίγες ημέρες η υποδιευθύντρια εξήλθε αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο του διοικητή. Αφού δήλωσε προφορικά προς τους συναδέλφους της ότι υποβάλλει την παραίτησή της, στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία την οποία προώθησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, με το που κατατέθηκε χτες 7 Οκτωβρίου η καταγγελία της υποδιευθύντριας στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης ενημέρωσε αμέσως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον υπουργό Θάνο Πλεύρη και την αναπληρωμένη εργασία. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εντολή που δόθηκε από τον υπουργό ήταν να ζητηθεί αμέσως η παραγγελία του διοικητή του νοσοκομείου, όπως και έγινε. Κατόπιν αυτών, ο καταγγελλόμενος εξαναγκάστηκε σε παράθεση, η πράξη αποδοχής της οποίας υπογράφεται εντός της ημέρας.

Η καταγγελία διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να γίνει και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ