“Βιβλίο- Ένα ταξίδι που μας ανταμώνει” | 1η Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 20.00

Την Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση: “Βιβλίο – Ένα ταξίδι που μας ανταμώνει…” στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

H παραπάνω εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης δράσης, η οποία έχει στόχο τη συγκέντρωση σχολικών ειδών και βιβλίων για τους πυρόπληκτους μαθητές περιοχών της Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Ηλείας και Εύβοιας. Η δράση αυτή διοργανώνεται από τον εθελοντικό φορέα: “Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι – Βιβλιοταξιδεύουμε”, από την Κοινότητα Καλαμάτας και από την Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων (Ε.Μ.Σ).

Πρόγραμμα εκδήλωσης

-Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστεί το παιδικό βιβλίο: “Η πριγκιπονεραϊδούλα Μελίτη και οι μαγικές της δυνάμεις” από τη συγγραφέα του, Παναγιώτα Φλεβάρη, δικηγόρο στην Καλαμάτα. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Φίλη Ντόγκα, εκπαιδευτικός και συγγραφέας βιβλίων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας και μέλος της Ε.Μ.Σ.

-Στην συνέχεια η Επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας, Αγγελική Ρουμελιώτου, θα αναφερθεί στη σπουδαιότητα του ρόλου των βιβλίων στη ζωή των παιδιών.

-Ακολούθως η εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Μεσσηνίας και Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Κατερίνα Μπάμπαλη θα παρουσιάσει λεπτομέρειες υλοποίησης της όλης δράσης.

Την εκδήλωση συντονίζει, η φιλόλογος- συγγραφέας και πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, Αντωνία Παυλάκου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων & International Action Art και υποστηρίζεται από την “Φάος” ΚοινΣΕπ και το “House by Phaos”.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Όλοι οι υπεύθυνοι εκφράζουν την παράκληση τους παράλληλα με την τιμητική παρουσία όλων μας στην εκδήλωση και προκειμένου να επιτευχθεί ο κύριος στόχος που είναι η συλλογή σχολικών ειδών, όλοι μας να προσκομίσουμε σχολικά είδη, βοηθήματα σχολικών βιβλίων, ξενόγλωσσα βοηθήματα και βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας καινούργια ή χρησιμοποιημένα σε καλή κατάσταση για τους μαθητές των προαναφερόμενων πληγεισών περιοχών. Η ίδια παράκληση ισχύει και για όσους δεν καταφέρουν να παρευρεθούν στην εκδήλωση

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από Δευτέρα 27/09/21 έως και Παρασκευή 08/10/21 και ώρες 9.00-14.00 & 17.00-20.00 αλλά και κατά την προσέλευσή σας στην εκδήλωση.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2721087902 & 6989927381.

Τον γενικό συντονισμό της συνολικής δράσης έχει η φιλόλογος- εκπρόσωπος του φορέα: “Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι – Βιβλιοταξιδεύουμε” και διευθύντρια Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων & International Action Art, Ελευθερία Χαλίλι.

Υποστήριξη Έμφασις 91.8Life fm 88EnterMessinia.grEnterMessinia TV 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ