Ικανοποιητικά συνεχίζεται η κίνηση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας και τον Οκτώβριο

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύει το ΙΝΣΕΤΕ για τις αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας από Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία αυτή και την επόμενη εβδομάδα. Μόνο από αυτές τις δύο χώρες αυτή την εβδομάδα αναμένονται 3.430 επιβάτες, ενώ την επομένη, από 4 έως 10 Οκτωβρίου, 3.106 επιβάτες.

Συνεχίζονται οι πτήσεις
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από τον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας για το μήνα Οκτώβριο, κατά περίπτωση κάθε εβδομάδα θα φτάνουν στη Μεσσηνία περίπου 50 πτήσεις όλων των ειδών, με κάποιες από αυτές να είναι τακτικές κάθε εβδομάδα και κάποιες άλλες να είναι έκτακτες ή άπαξ.

Οι πτήσεις που αναμένεται να φτάσουν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας τον Οκτώβριο θα προέρχονται από Βιέννη Αυστρίας, Μόναχο, Αμβούργο, Βερολίνο, Φρανκφούρτη  και Ντίσελντορφ Γερμανίας, Παρίσι και Λιλ Γαλλίας, Άμστερνταμ Ολλανδίας, Λονδίνο, Μπέρμινχαμ και Μάντσεστερ Αγγλίας, Μπέργκαμο και Μιλάνο Ιταλίας, Βαρσοβία Πολωνίας και Ζυρίχη Ελβετίας.

Φυσικά, συνεχίζονται οι τακτικές πτήσεις της Aegean για Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

«Κρατά» η κίνηση και τον Οκτώβριο
Βέβαια, το πρόγραμμα του Οκτωβρίου περιλαμβάνει και πτήσεις που δεν είναι τακτικές, όπως από Κοπεγχάγη και Στοκχόλμη

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία κίνησης που δημοσιοποιήθηκαν από τον Κρατικό Αερολιμένα, η κίνηση το πρώτο 8μηνο του 2021 ήταν διπλάσια σε σύγκριση με το 2020 και σχεδόν η μισή σε σύγκριση με το 2019.

Συνολικά φέτος το 8μηνο μέχρι και τον Αύγουστο είχαμε 53.015 αφίξεις επιβατών, όταν το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαμε 27.843 επιβάτες, αλλά το 2019 το ίδιο οκτάμηνο, και φυσικά προ covid εποχή, είχαμε 115.316 αφίξεις, με τη μείωση σε σύγκριση με φέτος να φτάνει το 54%.

Συνολικά, σε αφίξεις και αναχωρήσεις, φέτος στο αεροδρόμιο Καλαμάτας (μαζί με διερχόμενους) μέχρι και τον Αύγουστο είχαμε 104.863 επιβάτες.

ΠΗΓΗ 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ