Εκδήλωση για τα αδέσποτα ζώα από τον Φιλοζωικό Όμιλο σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας

Η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα Ζώα ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας οργανώνει μια πολύ ωραία εκδήλωση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς τις ανάγκες των ζώων και ειδικότερα των αδέσποτων ζώων. Για το λόγο αυτό προσκαλεί όλους εμάς , που αγαπάμε τα ζώα στον χώρο του πατινάζ στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 19.00.

Στην εκδήλωση θα λάβει χώρα bazaar για την ενίσχυση του έργου του Φιλοζωικού Ομίλου , καθώς και κεράσματα για όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά και μουσική και χορός από τον Λαογραφικό Σύλλογο Κορύβαντες.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ