Ισπανία: Οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες ενισχύουν την πυρκαγιά κοντά σε θέρετρο στα νότια της χώρας

Οι ασυνήθιστα ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες δυσχέραιναν σήμερα τις προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο πυρκαγιά κοντά σε δημοφιλές θέρετρο της νότιας Ισπανίας, που ανάγκασε πάνω από 1.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και στοίχισε τη ζωή σε ένα μέλος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Από το βράδυ της Τετάρτης που ξέσπασε, η πυρκαγιά έχει κάψει περίπου 36.000 στρέμματα δάσους στην ορεινή περιοχή Σιέρα Μπερμέχα πάνω από την Εστεπόνα, ένα θέρετρο της Μεσογείου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ Βρετανών τουριστών και συνταξιούχων.
 
Εκπρόσωπος της περιφερειακής πυροσβεστικής υπηρεσίας είπε ότι οι αρχές σχεδιάζουν να ενισχύσουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης με δύο ακόμα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο Kamov, με τον συνολικό αριθμό των πτητικών μέσων που έχουν αναπτυχθεί να φθάνει τα 69.

 Αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, οι φλόγες δεν αναμένεται να τεθούν υπό έλεγχο έως αύριο. 

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια περίμετρο γύρω από τη φωτιά αλλά είναι ακόμα ενεργή…Οι συνθήκες χαμηλής υγρασίας, οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν βοηθούν στο να τεθεί υπό έλεγχο».

Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους σε τέσσερις κοινότητες στην Εστεπόνα και μία στη γειτονική Μπεναχάβις ενώ ένας 44χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του χθες βράδυ.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ