Η Κύπρος συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό με μια ‘Εξομολόγηση’!

Με ένα όμορφο τραγούδι σε country ρυθμούς, και φυσικά στα Ελληνικά εκπροσωπείται φέτος το νησί της Αφροδίτης, σε έναν από τους μακροβιότερους Ευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς: το Home Composed Song Contest.

Μπορεί το φεστιβάλ αυτό να μην είναι πασίγνωστο όπως ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, όμως έχει γράψει την δική του ιστορία στον χώρο της μουσικής!

Μια λεπτομέρεια που ίσως δεν θα γνωρίζετε: Στον ίδιο θεσμό συμμετείχε την δεκαετία του ’90 και ο νεαρός τότε Μιχάλης Χατζηγιάννης, πριν γίνει γνωστός στο πλατύ κοινό. Είχε καταλάβει την 2η θέση. Τίτλος του κομματιού με το οποίο συμμετέχει φέτος η Κύπρος: ‘Εξομολόγηση’. Συντελεστές ο Κων/πολίτης συνθέτης Σάββας Ντεγιρμεντζόγλου, στον στίχο και στην ερμηνεία ο Κύπριος Αβραάμ Κωνσταντίνου και στην ενορχήστρωση ο επίσης Κων/πολίτης, Βασίλης Σεβαστόπουλος.

Το mixing και το mastering ανήκουν στον γνωστό καλλιτέχνη με καταγωγή από την Κρήτη, Γιώργο Μάγο, ο οποίος φέτος εμφανίζεται δίπλα στον Θάνο Καλλίρη! Η παρουσίαση των τραγουδιών, καθώς και η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου μεταξύ 20 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου 2021. Διοργανώτρια χώρα είναι η Αγγλία μετά την περσινή νίκη του καλλιτέχνη Andy Brook. Πάρτε μια γεύση από το τραγούδι, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο. Ας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην Κύπρο μας!

Ο συνθέτης και ο ερμηνευτής λένε τα εξής για την μελωδική τους δημιουργία: «Το τραγούδι μας είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που προσπαθούν να ανακαλύψουν τον εσωτερικό τους κόσμο και να εξορίσουν το φάντασμα από μέσα τους»…

Πηγή : musicpress.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ