Ην. Βασίλειο: Με διαβατήριο τα ταξίδια των Ευρωπαίων από τον Οκτώβριο

Από την 1η Οκτωβρίου, η ταυτότητα δεν θα είναι αρκετή για την είσοδο στη Μ. Βρετανία καθώς πλησιάζει η ημερομηνία λήξης (τέλη Σεπτεμβρίου) της περιόδου μετάβασης για το Brexit.

Από τον Οκτώβριο, οι πολίτες της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης και της Ελβετίας θα χρειάζεται να παρουσιάζουν διαβατήριο κατά την είσοδό τους στο Ην. Βασίλειο.

Δεν απαιτείται βίζα για διαμονή έως 6 μήνες.

Σε ορισμένα αεροδρόμια μπορούν να χρησιμοποιούνται οι αυτόματες ηλεκτρονικές πύλες εάν υπάρχει σύμβολο βιομετρικών στοιχείων στο διαβατήριο. Επιπλέον, η χρήση των ψηφιακών πυλων είναι ταχύτερη.

Επιπλέον, οι νέοι περιορισμοί εισόδου στην Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Β. Ιρλανδία σε σχέση με τον κορονοϊό θα τεθούν σε ισχύ στις 4 Οκτωβρίου. Το προηγούμενο σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης, το οποίο διαχώριζε τις χώρες σε κόκκινες, κίτρινες και πράσινες, δεν ισχύει πλέον και, αντί αυτού, υπάρχουν 2 κατηγορίες χωρών, οι κόκκινες και οι μη κόκκινες.

Στις μη κόκκινες χώρες υπάρχει η διάριση μεταξύ των πλήρων εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων ή μη πλήρως εμβολιασμένων. Οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ πριν την αναχώρησή τους όμως θα πρέπει να κάνουν πριν ή την ημέρα της άφιξης και δεν προβλέπεται καραντίνα.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή δεν είναι καθόλου εμβολιασμένοι χρειάζεται να κάνουν εγγραφή online, ένα τεστ πριν την άφιξη, ένα πριν ή τη δεύτερη ημέρα της άφιξης και ένα την ημέρα ή μια ημέρα μετά την άφιξη. Επιπλέον, χρειάζεται να περάσουν από καραντίνα 10 ημερών με πιθανότητα συντόμευσής της την πέμπτη ημέρα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ