Εξιχνιάστηκε δολοφονία στα Κάτω Πατήσια εννέα χρόνια μετά – Πως η ενδοοικογενειακή βία πρόδωσε τον 36χρονο

Εξιχνιάστηκε από την ΕΛΑΣ η δολοφονία του 71χρονου στα Κάτω Πατήσια μετά από 9χρόνια. 

Ένα δακτυλικό πρόδωσε τον ένα από τους τρεις δράστες που μπήκαν στο σπίτι του 71χρονου και  αφού φίμωσαν το ηλικιωμένο ζευγάρι, 70 και 71 ετών αντίστοιχα, που διέμενε στα Κάτω Πατήσια, ερεύνησαν όλους τους χώρους του διαμερίσματος και φεύγοντας, αφαίρεσαν από το εσωτερικό χρηματοκιβωτίου χρηματικό ποσό και τιμαλφή.  

Τι πρόδωσε το ένα δράστη

Η σύζυγος του 36χρονου δράστη τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία και συνελήφθη. Στο Αστυνομικό τμήμα που οδηγήθηκε του πήραν δακτυλικά αποτυπώματα.

Από την τράπεζα δεδομένων το αποτύπωμά του ταυτοποιήθηκε με «ορφανό» αποτύπωμα που είχε βρεθεί στο χρηματοκιβώτιο του θύματος, και έτσι ενημερώθηκε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών που προχώρησε στη σύλληψή του.
 
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, είχε προηγηθεί ενδελεχής ανάλυση του τόπου του εγκλήματος και αξιοποιήθηκαν προανακριτικά στοιχεία καθώς και νέα ερευνητικά δεδομένα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), τα οποία κατέδειξαν την εμπλοκή του 36χρονου στις προαναφερόμενες πράξεις.

Σε βάρος του εξεδόθη από το Ανακριτικό Τμήμα ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη σήμερα 15-9-2021 στο Καματερό. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ