Διαβήτης: Το γάλα που προφυλάσσει και εκείνο που αυξάνει τον κίνδυνο νόσου

Πόσο ωφέλιμο αναδεικνύεται το μητρικό γάλα για την θωράκιση του οργανισμού του παιδιού και την προστασία του από τον διαβήτη τύπου 1 και ποια η επίδραση του αγελαδινού γάλακτος, αλλά και των στερεών τροφών όπως φρούτα ή δημητριακά που εισάγονται στη διατροφή του παιδιού;

Έρευνα με επικεφαλής Ελληνίδα επιστήμονα δίνει τις απαντήσεις

Ο θηλασμός λειτουργεί ως ασπίδα για το βρέφος, έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσφατη μελέτη από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Ιατρικής του Ινστιτούτου Καρολίνσκα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρεία Διαβήτη. Σύμφωνα με την πρώτη στο είδος της έρευνα της οποίας ηγήθηκε η Ελληνίδα ερευνήτρια Άννα-Μαρία Λαμπούση, το μητρικό γάλα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 1 σε αντίθεση με το «ένοχο» αγελαδινό…..

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ