Δημήτρης Λιγνάδης: Ανοίγει ο δρόμος για την παραπομπή του σε δίκη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή εισαγγελικής πρότασης σχετικά με την παραπομπή ή μη του Δημήτρη Λιγνάδη σε δίκη.

Το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε την έφεση που είχε υποβληθεί  με αντικείμενο το εάν πρέπει να κριθεί ξανά προσωρινά κρατούμενος για τις δυο νέες καταγγελίες βιασμού για τις οποίες είχε απολογηθεί το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές συντάχθηκαν με την άποψη της ανακρίτριας  πως πρόκειται για την ίδια υπόθεση συνεπώς δεν μπορεί να επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση.

Αντίθετος ήταν ο εισαγγελέας που είχε την άποψη ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις και ζητούσε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου σημαίνει ότι το ανώτατο χρονικό διάστημα που δύναται να κρατηθεί προσωρινά ο γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 18 μήνες.

Έτσι, μετά τη λύση της διαφωνίας ανακρίτριας-εισαγγελέως, «ανοίγει» ο δρόμος για την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης προς το δικαστικό συμβούλιο, περί της παραπομπής ή μη του Δημήτρη Λιγνάδη σε δίκη για τέσσερις υποθέσεις βιασμών.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ