Άφησα το παιδί μου στο σχολείο και το έχασαν – Συγκλονίζει η μητέρα 4χρονου

Δεν μπορώ να μην κατηγορήσω το γεγονός ότι χάθηκε το παιδί μου. Και ότι με πήρε η αστυνομία τηλέφωνο ότι βρήκανε το παιδί μου, ενώ εγώ ξέρω ότι το έχω αφήσει στο σχολείο του… Δηλώνει συγκλονισμένη η μητέρα του 4χρονου παιδιού.

Η μητέρα, σε κατάσταση σοκ, αφηγείται τα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή, περιγράφοντας με λεπτομέρειες πώς τελικά μια περιστατική βρήκε το αγοράκι της και το παρέδωσε στην αστυνομία.

Άφησε τον τετράχρονο γιο της στο 24ο νηπιαγωγείο στον Εύοσμο, όπως ακριβώς κάνει κάθε μέρα. Ωστόσο, δε φανταζόταν ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν εφιαλτικά.

Το παιδί, που διέφυγε της προσοχής των εκπαιδευτικών, βρέθηκε να περιπλανιέται μόνο του στον δρόμο. Η μητέρα του 4χρονου μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS και δεν μπορεί να κρύψει τον θυμό της.

«Όδευε προς το σπίτι του και το βρήκε η κυρία. Το είδε στην άκρη του δρόμου, περπατούσε, πέρασε τον δρόμο του σπιτιού του και συνέχιζε κατά κάτω γιατί που να καταλάβει ακριβώς ένα παιδί μόνο του, ακριβώς πού βρίσκεται το σπίτι του. Και όχι μόνο έφυγε μόνος του… Έφυγε με την τσάντα του» πρόσθεσε η μητέρα του παιδιού.

Δάσκαλοι και γονείς του σχολείου είναι ανάστατοι, προσπαθώντας να βρουν μια εξήγηση για το πώς το παιδί βγήκε από το σχολείο, χωρίς κάποιος να το αντιληφθεί.

«Δεν έγιναν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Η εκπαιδευτικός τα είχε μέσα, βγήκε κάποια στιγμή μια άλλη εκπαιδευτικός, άνοιξε την πόρτα και δεν την ξανάκλεισε», λέει η Αγγελική Ζανίκου, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Δήμου Κορδελίου Ευόσμου.

Η μητέρα του 4χρονου αγοριού όμως ισχυρίζεται ότι οι δάσκαλοι άργησαν πολύ να καταλάβουν ότι ο γιος της έλειπε από την τάξη.

«Ό,τι και να έγινε, χάθηκε το παιδί μου. Αυτό έχω να πω μοναχά. Δεν είναι υποτίθεται καμία δικαιολογία αν μπήκε κάποιος, αν βγήκε κάποιος. Η πόρτα ανοιχτή ήταν, παιδιά. Απ’ ό,τι εγώ έχω μάθει, δεν το κατάλαβαν καν ότι έλειπε. Όταν πήγε η αστυνομία εκεί πέρα, εκείνη την ώρα βγήκε η κυρία έξω. Οπότε πόση ώρα έλειπε και δεν τον πήραν χαμπάρι».

Σύμφωνα με την αστυνομία, το παιδάκι έφυγε από την ανασφάλιστη πόρτα του νηπιαγωγείου, εντοπίστηκε στον δρόμο από περαστικό.

Εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι εξαιτίας των μέτρων κατά του κορωνοϊού, χρησιμοποιούνται πλέον περισσότερες από μία πόρτες εισόδου και εξόδου στο σχολείο, με αποτέλεσμα, να μην είναι δυνατός ο απόλυτος έλεγχος από το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Γονείς παιδιών που φοιτούν στο ίδιο σχολείο, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την νηπιαγωγό, υπό την εποπτεία της οποίας ξέφυγε ο μικρός.

«Το βράδυ που γύρισε, εννοείται πως σκέφτηκε τι έγινε, επειδή του μιλήσαμε και όλοι μας, ότι ακόμη και πόρτα ανοιχτή να βρει, δεν κάνει να την περάσει. Αλλά η παιδική αθωότητα, πώς το λένε, τι να… και η περιέργεια… σ’ αυτή την ηλικία τα παιδιά έτσι είναι. Δεν έχουν αίσθηση του κινδύνου, δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται», λέει η μητέρα του 4χρονου.

Σε βάρος της νηπιαγωγού σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερη.

Να βρεθούν οι υπαίτιοι και οι αιτίες
Μιλώντας στο LIVE NEWS η δικηγόρος της οικογένειας Παρασκευή Σεραΐδου υπογράμμισε πως υπήρχε αίσια έκβαση σε μια υπόθεση που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες, ενώ πρόσθεσε ότι το τετράχρονο παιδί βρέθηκε περίπου 300 μέτρα μακριά από το νηπιαγωγείο, καθώς πέρασε 2-3 δρόμους με αρκετά αυτοκίνητα χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Όπως υπογράμμισε η κυρία Σεραΐδου η οικογένεια του 4χρονου θέλει να βρεθούν οι υπαίτιοι και οι αιτίες για αυτό που συνέβη, προκειμένου να μην ξανασυμβεί, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει φύλαξη στα νηπιαγωγεία.

Mega.com

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ