Κορονοϊός – Δείκτης θετικότητας: Καμπανάκι για 6 περιοχές

Κάρπαθος, Καβάλα, Ημαθία, Αργολίδα,Ευρυτανία, Καστοριά, είναι η περιοχές που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του πίνακα θετικότητας λόγω κρουσμάτων. 

Σύμφωνα με τη επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, η οποία απόψε περιλαμβάνει την εκτίμηση της εβδομαδιαίας θετικότητας – τον λόγο των κρουσμάτων κορονοϊού και των τεστ – ανά περιφερειακή ενότητα, κρούει στον κώδωνα του κινδύνου σε 6 περιοχές 

Βάσει του δείκτη αυτού, οι εν λόγω περιοχές έχουν ξεπεράσει το «όριο συναγερμού» (3%), αν και όχι κατά πολλές μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι εβδομάδες του καλοκαιριού σε κάποιους νομούς η θετικότητα υπερέβη ακόμη και το 6% – η εικόνα είναι ελαφρώς καλύτερη κατά τα τελευταία δεδομένα.

Στον αποψινό, λοιπόν, «πίνακα 3» της ημερήσιας ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ («Ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από από 06 Σεπτεμβρίου 2021 έως 12 Σεπτεμβρίου 2021 [2021 W365]») συναντάμε, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω τιμές:

Κάρπαθος 4,69%
Καβάλα 3,34%
Ημαθία 3,14%
Αργολίδα 3,20%
Ευρυτανία 5,03%
Καστοριά 3,10%

Η Π.Ε. Ευρυτανίας, η οποία ξεπέρασε το 5% και η οποία άλλωστε ήδη βρίσκεται σε μίνι lockdown.

Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη βρίσκονται και οι Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Καβάλας, Πέλλας και Πιερίας, όπου αναμένεται να ανακοινωθούν τοπικά μέτρα.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο, συγκρίνοντας τον ίδιο πίνακα από προηγούμενες εβδομάδες, είναι η μείωση της θετικότητας στα νησιά, και η μερική επιτάχυνση της επιδημίας στην ηπειρωτική χώρα.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ