Bob Dylan: Κατηγορείται ότι κακοποίησε σeξουαλικά ένα 12χρονο κορίτσι

Άλλη μια σοκαριστική είδηση από τον χώρο της τέχνης έφερε στην επιφάνεια το παγκόσμιο κίνημα του #MeToo.
Αυτή τη φορά, κατηγορούμενος είναι ο 80χρονος σήμερα τραγουδοποιός και Νομπελίστας, Bob Dylan, ο οποίος φέρεται να κακοποίησε σeξουαλικά ένα κοριτσάκι 12 ετών, το 1965.
Πενήντα έξι χρόνια αργότερα, η μηνύτρια που αναφέρεται στη δικογραφία ως «JC» υποστηρίζει ότι ο Bob Dylan της έδωσε αλκοόλ και ναpκωτικά και της έκανε «grooming» – ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ψυχολογική προετοιμασία που κάνουν οι παιδεpαστές στα ανήλικα θύματά τους για να κάμψουν τις αντιστάσεις τους – επί έξι εβδομάδες στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, μέχρι να τη βιάσει, «αφήνοντάς την συναισθηματικά τραυματισμένη και ψυχολογικά κατεστραμμένη μέχρι σήμερα».

Σύμφωνα με τη μήνυση, οι ψυχολογικές επιπτώσεις της καkοποίησης που υπέστη το θuμα συμπεριλαμβάνουν την κατάθλιψη, το αίσθημα εξευτελισμού και το άγχος «που είχαν μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα και κατέστησαν τη μηνύτρια ανίκανη να συμμετέχει στις φυσιολογικές της δραστηριότητες»

Η JC αναφέρει επίσης ότι ο Bob Dylan «εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του ως μουσικού για να δώσει στην «J.C.» αλκοόλ και ναpκωτικά και να την κακοποιήσει σeξουαλικά αλλεπάλληλες φορές, απειλώντας τη με τη χρήση σωματικής βίαs». Επίσης, η ενάγουσα ζητά από τον διάσημο τραγουδιστή απροσδιόριστη αποζημίωση.

Σημειώνεται ότι η αγωγή εναντίον του Bob Dylan – σύμφωνα με την Guardian – κατατέθηκε μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας της πολιτείας της Νέας Υόρκης για την κατάθεση των απαιτήσεων βάσει του νόμου για τα θύματα σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων. Ο νόμος του 2019 επέτρεπε στα θuματα κακοποίησης να μηνύσουν τους φερόμενους ως επιτιθέμενους σε περιπτώσεις που ήταν πολύ παλιές.

Μιλώντας στην Guardian, εκπρόσωπος του 80χρονου τραγουδιστή δήλωσε ότι «ο ισχυρισμός της γυναίκας 56 χρόνια μετά είναι αναληθής και θα φανεί κατά την υπεράσπισή του πελάτη του».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ