Τι αποκάλυψε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

Το χαλαρό πρόγραμμα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αμερικανικά ΜΜΕ φαίνεται πλέον δύσκολο να τηρηθεί, την ώρα που το Αφγανιστάν έχει πέσει στα χέρια των Ταλιμπάν έπειτα από αστραπιαία επίθεση και την ώρα που ο κόσμος παρακολουθεί συγκλονισμένος τις εικόνες χάους και απελπισίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. 

Η ατζέντα που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο δεν προβλέπει δημόσια παρέμβαση για τον αμερικανό πρόεδρο, που πέρασε το σαββατοκύριακο στο Καμπ Ντέιβιντ, όπου αρχικά επρόκειτο να παραμείνει μέχρι την Τετάρτη μακριά από τους δημοσιογράφους. 

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο Τζέικ Σάλιβαν χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τον χρόνο και τη μορφή της προεδρικής παρέμβασης υπογράμμισε πως «οι Αμερικανοί πρέπει να περιμένουν να έχουν σύντομα νέα του προέδρου. 

Στην συνέχεια, γνωστοποίησε μέσω γραπτής ανακοίνωσης την απόφαση για την ανάπτυξη 6.000 αμερικανών στρατιωτών για την διαφύλαξη της ασφάλειας του αεροδρομίου της Καμπούλ και την απομάκρυνση 30.000 Αμερικανών και Αφγανών που είχαν συνεργασθεί με τις ΗΠΑ. 

Η τελευταία προφορική δημόσια παρέμβαση του Τζο Μπάιντεν ήταν στις 10 Αυγούστου, όταν διαβεβαίωσε ότι «δεν μετανιώνει» για την απόφασή του για την αποχώρηση και των τελευταίων αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν μέχρι τις 31 Αυγούστου έπειτα από 20ετείς συγκρούσεις.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ