Ηλεία: Μεγάλη αναζωπύρωση σε Νεμούτα και Αρχαία Πίσσα – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές στην Ηλεία, με τα δύο μέτωπα να βρίσκονται στη Νεμούτα, αλλά και στην περιοχή της Αρχαίας Πίσσας. 

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες Πυροσβεστικές Δυνάμεις ενώ κλήθηκαν να συνδράμουν άμεσα και τα ενάερια μέσα. 

Στη Νεμούτα, όπου θεωρείται το μεγαλύτερο μέτωπο αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς οι δυνάμεις που επιχειρούν καλούνται να αντιμετωπίσουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. 

Στη μάχη της κατάσβεσης παίρνουν μέρος εθελοντές πυροσβέστες αλλά και κάτοικοι, που επιχειρούν τόσο στο χωριό όσο και στο δάσος όπου υπάρχει μεγάλο θερμικό φορτίο. 

Παράλληλα, με μηχανήματα έργου ανοίγουν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες. Ήδη από την περιοχή έχουν απομακρυνθεί ηλικιωμένοι, παιδιά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς η φωτιά έχει φτάσει μέσα στο χωριό και καίει σπίτια, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους στην περιοχή Χάνια.

Στο σημείο βρίσκονται επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δίνουν τιτάνια μάχη με το πύρινο μέτωπο, ώστε να την οριοθετήσουν και να διασώσουν ότι μπορούν από το δάσος της περιοχής.

 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.com, νωρίτερα το μέτωπο «άγγιζε» το φαράγγι του Άμπουλα…

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ