Δραματική η πρόβλεψη για την εξέλιξη της φωτιάς το Σάββατο – Ο χάρτης του Meteo

Η υπηρεσία Μeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εξέδωσε πιλοτική εκτίμηση για το πώς θα εξελιχθεί η καταστροφική φωτιά στην Αττική με τον χάρτη να αποτυπώντει τεράστια εξάπλωση της πυρκαγιάς. 

Όπως ανακοινώθηκε από την επιχειρησιακή μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με τον ερευνητή δασικών πυρκαγιών Dr. Akli Benali του Πανεπιστημίου της Λισσαβόνας και τον Fabio Silva της Ειδικής Δύναμης της Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας, παρουσιάζεται πιλοτική εκτίμηση για την αναμενόμενη εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς που επηρεάζει πλέον ένα μεγάλο τμήμα της βόρειας Αττικής. «Η εκτίμηση αποτελεί προϊόν αξιολόγησης των διαθέσιμων δορυφορικών παρατηρήσεων και των επιχειρησιακών δεδομένων πρόγνωσης καιρού του ΕΑΑ – meteo.gr και αφορά την χρονική περίοδο από 06.08.2021 17:00 έως 07.07.2021 06:00 επισημαίνεται. 

Η πιλοτική εκτίμηση για την εξέλιξη της πυρκαγιάς το Σάββατο

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις με τις οποίες μας φέρνει σήμερα αντιμέτωπους η νέα πραγματικότητα των δασικών πυρκαγιών, το ΕΑΑ – meteo.gr προτάσσει την ουσιαστική, επιστημονική συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, με στόχο μία περισσότερο ολοκληρωμένη διαχείριση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών του παρόντος και του μέλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκκίνηση αυτής της καταρχήν άτυπης συνεργασίας, προϊόν της οποίας είναι ο παραπάνω χάρτης».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ