Δανάη Μπάρκα – Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν να μας κάνει να νιώθουμε υποδεέστεροι

Για την εκπομπή της Πάμε Δανάη αλλά και τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχτεί στα social media μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! η Δανάη Μπάρκα. Παράλληλα, η παρουσιάστρια το ΜEGA σχολίασε και το τέλος της συνεργασίας της με την Έλενα Χριστοπούλου.

Πάμε Δανάη! έναν χρόνο πριν και τώρα. Τι άλλαξε;
«Έχω τους ίδιους φόβους, νιώθω την ίδια τεράστια ευθύνη, γιατί το να μπαίνεις στο σπίτι ενός ανθρώπου είναι μεγάλη ευθύνη. Τι άλλαξε; Νιώθω πως φέτος θα είμαι πιο ψύχραιμη. Και πέρσι ήμουν, αλλά φέτος τη χαρά μου θα τη δαμάσω και θα τη μετατρέψω σε ψυχραιμία και δουλειά. Γιατί ήρθε η πρώτη εμπειρία, είδα τις δυσκολίες και τις ευκολίες, είδα τα δυνατά μας σημεία, είδα τι μου λέει ο κόσμος στον δρόμο. Είναι πολύ γλυκείς σε ό,τι μου λένε και εγώ, άσ’ τα, συγκινούμαι και κλαίω».

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου του χρόνου θα είναι στην ομάδα της Ελένης Μενεγάκη. Ένιωσες ένα μικρό σφίξιμο που επέλεξε να γυρίσει στην παλιά της ομάδα, στο ίδιο όμως κανάλι;
«Όχι ακριβώς, γιατί οτιδήποτε γίνεται για το καλό του σταθμού με κάνει χαρούμενη. Κι εγώ αν ήμουν η Ελιάνα θα επέστρεφα στην Ελένη. Είναι η Ελένη Μενεγάκη, έχουν περάσει τόσα μαζί, είναι σαν οικογένεια. Χαίρομαι με τη χαρά της Ελιάνας, γιατί είναι ένας άνθρωπος που αγάπησα, θαύμασα και συμπορευτήκαμε έναν χρόνο και πίστεψε πολύ το Πάμε Δανάη!».

Για το αν θα πάει η εκπομπή της θα πάει Σαββατοκύριακο όπως ακούστηκε είπε:
«Η αλήθεια είναι πως συζητήσαμε αρκετά πράγματα με τους υπεύθυνους από το κανάλι γιατί και οι δύο πλευρές θέλαμε το καλό του σταθμού επί τηςο υσίας. Έτσι, βάλαμε κάτω πολλές σκέψεις, αλλά πάντα η βασική ιδέα ήταν να συνεχίσουμε γιατί καταλαβαίναμε πως για να πάει καλά ένα προϊόν θέλει χρόνο».

Για το τέλος της συνεργασίας της με την Έλενα Χριστοπούλου σημείωσε:
«Ολοκληρώθηκε μόνο η συνεργασία, η σχέση υπάρχει και θα υπάρχει. Εξαρχής, όταν είχαμε ξεκινήσει να συνεργαζόμαστε για τα social media πέρσι τον Απρίλιο, είχαμε κάνει συμφωνία για έναν χρόνο. Η Έλενα υπήρχε στη ζωή μου, υπάρχει και ελπίζω να εξακολουθήσει να υπάρχει γιατί είναι άλλη μια γυναίκα-έμπνευση και είναι ωραίο να έχεις κοντά σου ανθρώπους τέτοιους που σου δίνουν κίνητρο για να καταφέρεις πράγματα στη ζωή. Συνεχίζω να τη συμβουλεύομαι».

 Είσαι ένα όμορφο, δροσερό, σέξι κορίτσι. Ακόμα κι όταν δέχεσαι αρνητικά σχόλια για την εικόνα σου στα social media, τοποθετείσαι με επιχειρήματα και ειλικρίνεια, δίνοντας κίνητρο και σε άλλα κορίτσια να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
«Δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος χωρίς ανασφάλειες, ακόμα και η JLo που μου έκλεψε το αγόρι! (Γελάει.) Όμως η ανάγκη είναι η μητέρα της προόδου. Τι εννοώ: Όταν νιώσουμε ανασφαλείς, μπορούμε αυτή την ανασφάλεια να τη χρησιμοποιήσουμε για να τη γυρίσουμε σε δύναμη. Ζούμε σε μια κοινωνία γεμάτη ταμπέλες, ζήλια και φθόνο. Μια κοινωνία όπου όλοι μιλάμε πολύ, εκφραζόμαστε, σχολιάζουμε. Αυτό είναι ωραίο, αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνο. Ακόμα κι αν αυτό κουράζει ορισμένους, είναι σημαντικό να ακούγονται κάποια πράγματα, ειδικά από ανθρώπους που τα ζουν. Όταν εγώ είμαι θεωρητικά ένα κορίτσι διαφορετικό στην τηλεόραση ως προς την εμφάνιση, νιώθω υποχρέωσή μου, αν με βλέπει ένα κορίτσι 15, 25 ή 35 χρόνων, που και εκείνο πάνε να το κρίνουν για την εικόνα του, να βγω μπροστά και να πω πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τις κρίνει.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε βάλει σε ένα καλούπι που δεν θες. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν να μας κάνει να νιώθουμε υποδεέστεροι και δεν πρέπει κανένας να θεωρεί πως δεν είναι μαγικός γιατί κάποιος άλλος δεν βλέπει τη μαγεία του. Χαίρομαι που υπήρξαν άνθρωποι που μου είπαν «φέτος έβαλα πρώτη φορά μαγιό για σένα. Είναι ωραίο αυτό αλλά και ταυτόχρονα τρομακτικό να σκεφτείς πως ένας άνθρωπος ντρεπόταν να βάλει μαγιό. Πρέπει να κλείνουν τα στόματα όταν μιλάμε για τέτοιου είδους κριτική και πριν μιλήσουμε να σκεφτόμασταν πώς θα νιώθαμε αν ήμασταν στη θέση του άλλου».

Είσαι αγαπητή στα social media αλλά έχεις εισπράξει και hate speech.
«Ναι, πολύ. Παραδόξως από τότε που ξεκίνησε η εκπομπή έχει λιγοστέψει, αν και αρχικά φοβόμουν πως με την εκπομπή και την έκθεση θα συνέβαινε το αντίθετο. Κατά καιρούς έχω δεχτεί και πολύ άσχημα σχόλια. Σε κάποια έχω απαντήσει. Ακόμα κι όταν ξεκίνησε το #ΜeΤoo, είχα δεχτεί μεγάλη επίθεση».

https://www.in.gr

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ