Ρωσική Εκκλησία: Αμαρτωλοί όσοι δεν εμβολιάζονται

Όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού είναι αμαρτωλοί και θα έπρεπε να μετανοούν για τη στάση τους αυτή για το υπόλοιπο της ζωής τους διαμηνύει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, καθώς η χώρα κατέγραψε ακόμη ένα άλμα σε κρούσματα και θανάτους.

Η χώρα κατέγραψε ρεκόρ 737 θανάτων από την COVID-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 139.316. Επιπλέον, αναφέρθηκαν 23.378 νέα περιστατικά του ιού, περιλαμβανομένων 5.498 στη Μόσχα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 5.658.672.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, από την πλευρά της, έχει ανακοινώσει περίπου 270.000 θανάτους από COVID-19 από τον Απρίλιο του 2020 ως τον Απρίλιο του 2021.

Στη σκιά των αριθμών αυτών η ισχυρή εκκλησία προέτρεψε όλους τους πιστούς της να εμβολιαστούν.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, δήλωσε ότι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν διαπράττουν «μια αμαρτία για την οποία θα πρέπει να μετανοούν για όλη τη ζωή τους».

«Βλέπω καταστάσεις κάθε μέρα όπου οι άνθρωποι επισκέπτονται έναν ιερέα για να ομολογήσουν ότι είχαν αρνηθεί να εμβολιάσουν τον εαυτό τους ή τους στενούς τους και προκάλεσαν τον θάνατο κάποιου, χωρίς να το θέλουν. Η αμαρτία έγκειται στο να σκέφτεται τον εαυτό σου αλλά όχι για άλλον άνθρωπο», πρόσθεσε.

https://www.newsbeast.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ