Κορoνοϊός: Δεν είπαμε ποτέ να βγουν οι μάσκες – Τι λένε οι ειδικοί, απαραίτητη η συστράτευση της κοινωνίας

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για την αυξητική τάση της πανδημίας στη χώρα, με τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας να συνεδριάζουν σήμερα και να προτείνουν νέα μέτρα ανάσχεσης του κορονοϊού.
Να καταλάβουμε όλοι ότι ζούμε μία πανδημία. Θα γίνονται διάφορα πράγματα που μπορεί να ακούγονται παράξενα στον κόσμο, σημείωσε ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος της Επιτροπής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Δεν είπαμε ποτέ βγάλτε τις μάσκες. Συνεχίζουμε να φοράμε μάσκες, μόνο στις περιπτώσεις που είμαστε μόνοι μας έξω δεν φοράμε», υπογράμμισε ο κ. Γαργαλιάνος, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Στην προσπάθεια απέναντι στην πανδημία είμαστε όλοι μαζί, με τη συστράτευση της κοινωνίας να είναι απαραίτητη για τη νίκη απέναντι στον ιό.

Ο κ. Γαργαλιάνος εξήρε τη συμμετοχή προβεβλημένων ανθρώπων στην προσπάθεια για τον εμβολιασμό, λέγοντας ότι οι διάσημοι θα πρέπει να βγουν μπροστά, αφού αν δεν εμβολιαστούμε εγκαίρως τα κρούσματα θα εκτιναχθούν.

«Ο φόβος είναι το ντόμινο, ότι δηλαδή οι μικρές ηλικίες θα αρχίσουν να μεταδίδουν σε μεγαλύτερες και όταν φτάσουμε στις μεγάλες ηλικίες που δεν έχουν εμβολιαστεί, τότε θα δείτε να ξαναγεμίζουν τα νοσοκομεία και οι μονάδες. Γι’ αυτόν τον λόγο, εμβολιασμός και μέτρα».

Μεγάλο προβληματισμό προκαλούν και οι μεταλλάξεις, με τον πρόεδρο της Εταιρείας Λοιμωξιολόγων να λέει ότι ενδέχεται «να δούμε όλη την αλφαβήτα στις μεταλλάξεις», ενώ μέχρι το τέλος Αυγούστου, το επικρατούν στέλεχος του ιού στη χώρα θα είναι το Δέλτα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ