Κατάθεση ψυχής από τον πατέρα της Καρολάιν: Η Λυδία μας δίνει παρηγοριά

Συνέντευξη σε βρετανική εφημερίδα παραχώρησε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, όπου αναφέρεται στη μικρή Λυδία και στη φροντίδα που έχει για το μέλλον της. Συγκλονιστικός είναι ο τρόπος που περιγράφει όσα ένιωσε, μόλις πληροφορήθηκε το χαμό του παιδιού του, ενώ μιλάει με οργή για τον συζυγοκτόνο και το θέατρο που έπαιζε. Ήταν σαν ένα παγωμένο χέρι να είχε αρπάξει την καρδιά μου. Μπορώ να θυμηθώ έναν άνδρα απέναντί μου με δάκρυα στα μάτια να λέει και να ξαναλέει: μπάσταρδοι για τους ληστές.
Κατάθεση ψυχής από τον πατέρα της αδικοχαμένης Καρολάιν

O Ντέιβιντ Κράουτς μιλά στη Βρετανική Daily Mail για τη μικρή Λυδία , τη μόνη παρηγοριά για τον ίδιο και τη σύζυγό του, μετά τον βίαιο χαμό της κόρης τους.

Τα πρώτα της βήματα στο νησί…

Τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα με τη γιαγιά της…

Ο χρόνος όμως τον τρομάζει

«Δεν είμαι νέος άνθρωπος και όλοι μας είμαστε θνητοί. Έχω μια βαθιά ριζωμένη ανησυχία ότι μπορεί να μην είμαι σε θέση να παράσχω στη Λυδία εκείνα τα χρόνια που μπορεί να χρειαστεί τη μεγαλύτερη υποστήριξη.»

Ο παππούς της Λυδίας μιλά για τη σχέση του με τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπιυλου. Τους παίρνουν τηλέφωνο, ενδιαφέρονται για τη Λυδία κι έχουν το ελεύθερο να την επισκεφτούν… αλλά…η σκιά στο νησί είναι βαριά

«Τα συναισθήματα όλων στο νησί είναι ακόμη έντονα και ανάμεικτα. Δεν φταίνε αλλά φαίνεται να κουβαλάν τις αμαρτίες του γιου τους».

Σαν να του ξερίζωσαν την καρδιά με ένα παγωμένο χέρι… έτσι περιγράφει ο πατέρας της Καρολάιν τη στιγμή που έμαθε για τον θάνατο τους παιδιού του.

«Ήταν σαν ένα παγωμένο χέρι να είχε φτάσει στο στήθος μου και να είχε αρπάξει την καρδιά μου. Μπορώ να θυμηθώ έναν άνδρα που καθόταν απέναντί μου με δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπό του και έλεγε ξανά και ξανά: “μπάσταρδοι, μπάσταρδοι”. Τότε όλοι πίστευαν ότι η Καρολάιν είχε σκοτωθεί σε ληστεία”».

38 ημέρες μετά η αλήθεια είδε το φως κι ήταν η πιο σκληρή αλήθεια…

Μια αλήθεια που γεμίζει τον Ντέιβιντ Κράουτς θυμό.

«Θα είχε τινάξει το κεφάλι του στον αέρα και ευχαρίστως θα είχε αναλάβει τις συνέπειες. Είναι κάποιες φορές που καταλαβαίνεις αυτούς που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους»

Όσο για την ημέρα της κηδείας…

«Σπάνια έχω δει ένα τόσο θλιμμένο άτομο, όπως ήταν εκείνη την ημέρα. Στεκόταν στην εκκλησία κρατώντας τη Λυδία, ήταν μια εικόνα δυστυχίας. Παρά τον πόνο μου, ένιωσα συμπάθεια γι’ αυτόν. Τι καλός ηθοποιός αποδείχθηκε…»

Όπως λέει ο πατέρας της Καρολάιν.. τη στιγμή που η Σούζαν ξεσπόυσε σε κλάματα και ο μπάμπης την αγκάλιαζε, δύο ξένοι έφτασαν στο εκκλησάκι… ήταν η στιγμή που ο μπάμπης κατάλαβε ότι το παιχνίδι τελείωσε.

O 32 πιλότος είχε το θράσος να αφήσει τους γονείς της Καρολάιν να καλύψουν τα έξοδα της κηδείας της. Ενώ κάνουν προσπάθειες να ανακτήσουν τα 60.000 ευρώ που είχαν δώσει στην Καρολάιν για το οικόπεδο που θα αγόραζαν με τον Μπάμπη.

«Το οικόπεδο αγοράστηκε και με μεγάλη μας έκπληξη μετά το θάνατο της Καρολάιν, διαπιστώσαμε ότι είχε καταχωρηθεί μόνο στο όνομα του Μπάμπη. Προς το παρόν, κάνουμε νομικές ενέργειες ώστε να καταχωριστεί αυτή η γη στο όνομα της Λυδίας»

Μόνο η δικαίωσή μπορεί τώρα να απαλύνει τη ψυχή του

«Δεν θέλω να κάνω εικασίες για το κίνητρο. Αυτό πρέπει να το καθορίσει η αστυνομία. Θέλω μόνο δικαιοσύνη για την όμορφη κόρη μου που δολοφονήθηκε με την πιο άνανδρη πράξη. Ήξερε ότι δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει σωματικά. Ήταν νέα, γυμνασμένη και ικανή κικ μπόξερ, οπότε πήρε την κάρτα μνήμης από το εσωτερικό σύστημα CCTV και την έπνιξε ενώ κοιμόταν. Φαντάζομαι ότι θα περάσει καλά εξηγώντας το αυτό στους συγκρατούμενούς του στις φυλακές Κορυδαλλού, που φημολογείται ότι είναι οι χειρότερες της Ευρώπης».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ