Δραματικές ώρες για ενοίκους πολυκατοικίας στο Λουτράκι

Στιγμές απόλυτου τρόμου έζησαν 22 άνθρωποι στο Λουτράκι όταν η πολυκατοικία τους χθες το βράδυ τυλίχτηκε στις φλόγες.
Πυροσβέστες χρησιμοποιώντας κλιμακοφορο όχημα μόλις έχουν απεγκλωβίσει ακόμη έναν πολίτη μέσα από φλεγόμενη πολυκατοικία στο Λουτράκι. Πολλοί ακόμη παραμένουν στο κτίριο όπου καίγεται ολοσχερώς με τους πυκνούς καπνούς να το έχουν μετατρέψει σε θάλαμο αερίων.

Οι πυροσβέστες με τις μάνικες στα χέρια έριξαν νερό στο εσωτερικό των διαμερισμάτων προσπαθώντας να σβήσουν τις φλόγες όπου κάνουν στάχτη τα πάντα. Χρόνος δεν υπάρχει και όλοι αγωνιούν για την τύχη των παγιδευμένων πολιτών.

Η περιγραφή αστυνομικού που έσωσε τέσσερις πολίτες σοκάρει.  «Τέσσερα άτομα βγάλαμε. Εγώ με τον συνάδελφο μου από το Α.Τ. Κορίνθου. Ένα ζευγάρι και δυο γυναίκες και μετά στον τρίτο δεν μπορούσαμε να ανέβουμε. Καήκαμε. Πετάγαμε το νερό και το γύρναγε πίσω καυτό» σημείωσε ο αστυνομικός.

Ανέβηκαν στην ταράτσα για να σωθούν
 

Για να σωθούν αρκετοί από τους ενοίκους αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο στην ταράτσα της πολυκατοικίας καθώς η πυρκαγιά που είχε μετατρέψει σε καμίνι το κτίριο δεν τους επέτρεπε να εγκαταλείψουν το χώρο.

Οι πυροσβέστες αφού κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες μετα από ολονυχτία μάχη ελέγξαν ένα προς ενα τα διαμερίσματα ζητώντας από όλους να εγκαταλείψουν το χώρο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε όταν ιδιοκτήτης διαμερίσματος ξέχασε το τηγάνι πάνω στην κουζίνα.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 18 πυροσβέστες ενώ συνολικά απομακρυνθήκαν με ασφάλεια 22 ατόμα από το κτίριο. 7 από τους ενοίκους χρειάστηκε να μεταφέρθουν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου με αναπνευστικά προβλήματα.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ