Συγκλονίζει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Θέλω τη ζωή μου πίσω – Θέλω να κάνω παιδί και δε με αφήνουν

Σε μια κατάθεση που συγκλονίζει προχώρησε η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, σχετικά με το γεγονός ότι ο πατέρας της και η νομική του ομάδα διαχειρίζονται τη ζωή της και την τεράστια περιουσία της τα τελευταία 13 χρόνια.

Απευθυνόμενη σε μία δικαστή στο Λος Άντζελες, η δημοφιλής τραγουδίστρια ζητά να μπει ένα τέλος επιτέλους στον εφιάλτη της.

«Πιστεύω πραγματικά ότι αυτό το καθεστώς “επιτροπείας” (σ.σ. ο νομικός όρος στα αγγλικά είναι «conservatorship») ισοδυναμεί με κακοποίηση και θέλω να τελειώσει» δήλωσε σύμφωνα με τη Daily Mail  σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης. 

 «Θέλω να μπορώ να παντρευτώ τον σύντροφό μου και να αποκτήσω παιδί μαζί του, αλλά μου είπαν ότι δεν μπορώ να το κάνω. Έχω ένα σπιράλ μέσα μου που με εμποδίζει να κάνω παιδί. Θέλω να πάω στον γιατρό για να το βγάλω και να κάνω ένα μωρό αλλά οι “επίτροποι” μου είπαν όχι. Αισθάνομαι ότι είμαι μόνη απέναντι σε πολλούς και ότι βιώνω εκφοβισμό» τόνισε η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

«Θέλω να λήξει αυτό το καθεστώς χωρίς να αξιολογηθώ. Μου αξίζει να έχω μια δική μου ζωή. Είμαι πολύ καλή σε αυτό που κάνω. Το μόνο που θέλω είναι να διαχειρίζομαι τα χρήματά μου… και να μοιράζομαι την ιστορία μου με τον κόσμο. Θέλω να μπορώ να ακούγομαι», πρόσθεσε η 39χρονη ποπ σταρ.

Συνέκρινε, μάλιστα, την κατάστασή της με θύματα sex trafficking, αφού εξαναγκαζόταν -σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε- να δουλεύει χωρίς να έχει έλεγχο των οικονομικών της και με μηδενική ανεξαρτησία: «Εκείνοι που μου το έκαναν αυτό δεν πρέπει να την γλιτώσουν φτηνά», τόνισε.

 Καθώς δεν υπεβλήθη επισήμως κάποιο αίτημα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η δικαστής δεν έλαβε κάποια απόφαση. Υποσχέθηκε, ωστόσο, ότι θα ορίσει μια δεύτερη ακροαματική διαδικασία το συντομότερο δυνατόν, ώστε η 39χρονη να αιτηθεί τη διακοπή αυτού του «καθεστώτος επιτήρησης» και «κηδεμονίας» της ζωής της.

Η τελευταια φορά που η ποπ σταρ είχε μιλήσει απευθείας στη δικαστή για την εν λόγω υπόθεση ήταν τον Μάιο του 2019, οπότε η ακροαματική διαδικασία είχε πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών με αποτέλεσμα η κατάθεσή της να μην κοινοποιηθεί ποτέ.

 Όσον αφορά σε λεπτομέρειες αναφορικά με την κατάσταση της ψυχικής υγείας της Μπρίτνεϊ, η οποία στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, παραμένουν άγνωστες.

Σύμφωνα με τη Guardian, το «Conservatorship» είναι ένα είδος «κηδεμονίας» που επιβάλλει το δικαστήριο, κυρίως για άτομα που δε δύνανται πλέον λόγω ψυχικών ή άλλων προβλημάτων (π.χ. γήρας, άνοια, αναπηρία) να λαμβάνουν μόνα τους αποφάσεις για τη ζωή τους.

Αρκετοί είναι οι ειδικοί που επισημαίνουν, ωστόσο, ότι αυτό το καθεστώς μπορεί να γίνει μέσο εκμετάλλευσης ορισμένων ανθρώπων υποδεικνύοντας, μάλιστα, την περίπτωση της Μπρίτνεϊ ως παράδειγμα αυτής της κατάχρησης.



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ