ΜΙ6: Οι αποδείξεις για εργαστηριακό COVID-19 θα έχουν καταστραφεί

«Δικαιωμένος» δηλώνει ο πρώην επικεφαλής της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙ6, Σερ Ρίτσαρντς Ντίαρλοβ, για την άποψη που είχε εκφράσει παλιότερα, ότι ο ιός που προκαλεί τη COVID-19 δημιουργήθηκε σε κινεζικό εργαστήριο.

Ο Σερ Ρίτσαρντ Ντίαρλοβ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ6 μεταξύ του 1999 και του 2004, δήλωσε ότι θα ήταν τώρα δύσκολο να αποδειχθεί ότι το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan (WIV) εργάζεται σε πειράματα για να κάνει έναν κορονοϊό που θα ήταν πιο θανατηφόρος για τους ανθρώπους, θεωρώντας πως οι αποδείξεις θα έχουν πλέον καταστραφεί από Κινέζους αξιωματούχους.

Η αντικατάσταση του προσωπικού με στρατιωτικούς
Ο ίδιος θεωρεί ως επιπλέον απόδειξη το γεγονός ότι στο εν λόγω εργαστήριο το επιστημονικό προσωπικό αντικαταστάθηκε στο το ξέσπασμα της πανδημίας με στρατιωτικούς.

Όταν τον Ιούνιο του 2020 ο συνταξιούχος επικεφαλής της ΜΙ6 αναφέρθηκε σε μια έκθεση του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ότι ο COVID-19 ενδέχεται να είχε διαφύγει κατά λάθος από το εργαστήριο, η άποψη απορρίπτονταν τότε ως θεωρία συνωμοσίας – με πολλούς επιστήμονες να επιμένουν ότι ο ιός μετανάστευσε φυσικά από ζώα σε ανθρώπους.

 
Η έκθεση του Άγγλου καθηγητή Angus Dalgleish και του Νορβηγού ιολόγου Birger Sorensen υποστηρίζει ότι αυτός ο ιός ήταν διαφορετικός από άλλους, καθώς περιείχε «παρεμβλημένα τμήματα». Η εργασία ανέφερε ακόμη, ότι η ανάπτυξη εμβολίων θα έληγε σε αποτυχία επειδή οι επιστήμονες είχαν παρεξηγήσει την πραγματική φύση του κορονοϊού.

Ο Σερ Ρίτσαρντ μιλώντας στο ποντκαστ της Τέλεγκραφ Planet Normal, είπε ότι η Δύση είναι “αφελής να εμπιστεύεται την Κίνα”, η οποία έχει διεισδύσει σε επιστημονικά ιδρύματα και περιοδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού.

Το τρομακτικό καθεστώς και η σιωπή
Ο πρώην ισχυρός άντρας της βρετανικής αντικατασκοπείας εξωτερικού, πρόσθεσε ότι είναι επίσης πιθανό, οι Κινέζοι επιστήμονες που θα ήθελαν να μιλήσουν για τυχόν πειράματα κορονοϊού, να έχουν «σιωπήσει».

“Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι ένα πολύ τρομακτικό καθεστώς και κάνει κάποια πράγματα που θεωρούμε απαράδεκτα και ακραία επιβάλλοντας σιωπή στην αντιπολίτευση όταν πρόκειται για την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης”, είπε ο Σερ Ντιαρλοβ.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ