Μαίνεται η πυρκαγιά στην Πάρο – Έφτασε κοντά σε σπίτια

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κώστος της Πάρου, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και εκτείνεται σε ένα μεγάλο μέτωπο. 

Η φωτιά, που έχει ακόμη αρκετές διάσπαρτες εστίες, πλησίασε κοντά σε οικίες, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, έως τώρα τουλάχιστον, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Οσον αφορά τους ανέμους είναι μέτριας έντασης.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, τα οποία θα αποσυρθούν μόλις νυχτώσει. Σημειώνεται, ότι αυτή την ώρα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς στην Πάρο και άλλοι 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

 Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κουλουκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στο νησί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

 “Η φωτιά έχει φτάσει σε απόσταση 200 μέτρων απο τα σπίτια”, τόνισε ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τη Ρίτσα Μπιζόγλη.

“Ευελπιστούμε πως η φωτιά θα ελεχθεί πριν πέσει η νύχτα”, υπογράμμισε ο κ. Κωβαίος, επισημαίνοντας την ανάγκη συντονισμού ανάμεσα στις επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης.

 

 Η φωτιά στην Πάρο ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή του Κώστου. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, υδροφόρες και δύο αεροπλάνα με συνεχείς ρίψεις νερού, οι φλόγες εξακολουθούν να καίνε.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του parianostypos, η φωτιά έχει περάσει την περιοχή του Χοιρόλακκα και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, και το απόγευμα της Κυριακής κατευθυνόταν προς τις Λεύκες.



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ