Εμβόλιο AstraZeneca: Αποτελεσματικότητα 92% στη μετάλλαξη Δέλτα και κανένας θάνατος

Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αποτελεσματικό έναντι και της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη, επικαλούμενη μελέτη σε πραγματικές συνθήκες με άτομα που πήραν και τις δύο δόσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, μια ανάλυση της Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (PHE) έδειξε ότι τα εμβόλια που έγιναν από την Pfizer και την AstraZeneca προσφέρουν υψηλή προστασία άνω του 90% έναντι νοσηλείας από τη μετάλλαξη Delta.

Τα τελευταία αποτελέσματα της μελέτης της Οξφόρδης βασίζονται στην πρόσφατη ανάλυση του PHE, δήλωσε η εταιρεία.

 Η παραλλαγή Δέλτα γίνεται η παγκοσμίως κυρίαρχη, δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την Παρασκευή.

Στο μεταξύ, η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έλαβε «πριν από λίγες ημέρες» τη β’ δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, δήλωσε εκπρόσωπός της στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η κυρία Μέρκελ, η οποία είχε εμβολιαστεί με την α’ δόση του σκευάσματος της ΑstraZeneca στις 16 Απριλίου, έλαβε τώρα τη β’ δόση από το σκεύασμα της Moderna.

Υπενθυμίζεται ότι από διαφορετικό σκεύασμα θα λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι.

Η πρώτη δόση του είχε χορηγηθεί με Astrazeneca ενώ, όπως είπε ο ίδιος, για την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου θα επιλέξει μείγμα εμβολίων.

Η κάλυψη του AstraZeneca στη μετάλλαξη Δέλτα
Η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι νέα δεδομένα από τη Δημόσια Υγεία Αγγλία (PHE) απέδειξαν ότι το εμβόλιο, προσφέρει υψηλά επίπεδα προστασίας έναντι της παραλλαγής Delta (B.1.617.2, πρώην «ινδική παραλλαγή»)

Δεδομένα που προέρχονται από εμβολιασμένους, έδειξαν ότι δύο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca είναι 92% αποτελεσματικές κατά της νοσηλείας και δεν έδειξαν θανάτους μεταξύ αυτών που εμβολιάστηκαν.

Το εμβόλιο έδειξε επίσης υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας έναντι της παραλλαγής Alpha (B.1.1.7 · πρώην παραλλαγή «Kent») με μείωση κατά 86% των νοσηλειών και δεν αναφέρθηκαν θάνατοι.

Η ανάλυση περιελάμβανε 14.019 περιπτώσεις της παραλλαγής Delta – 122 εκ των οποίων νοσηλεύτηκαν – μεταξύ 12 Απριλίου και 4 Ιουνίου, στη Μεγάλη Βρετανία.

ieidiseis

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ