Αύριο η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Στα χέρια της εισαγγελίας Ανηλίκων της Αθήνας βρίσκεται πλέον το μέλλον της μικρής Λυδίας που ήταν παρούσα στη δολοφονία της μητέρας της Καρολάιν… αύριο βγαίνει η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια…

Με αγωνία, αναμένουν οι οικογένειες της αδικοχαμένης Καρολάϊν αλλά και του 33χρόνου συζυγοκτόνου, την απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, για την ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας, η οποία θα εκδοθεί- εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- αύριο.

Η μητέρα και ο πατέρας της Καρολάϊν επιθυμούν να μεγαλώσουν τη μικρή Λυδία στην Αλόννησο καθώς κατά εκείνους αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την ανατροφή του κοριτσιού.

Σε κάθε περίπτωση, στο νησί διατηρούν σπίτι και οι γονείς του πιλότου και συνεπώς θα μπορούν να βλέπουν το κοριτσάκι.

«Δε σκιαγραφούμε χαρακτήρες ένθεν και ένθεν, εδώ κοιτάζουμε το συμφέρον του παιδιού. Αυτός είναι ο μοναδικός γνώμονας για αυτήν την ιστορία»

Η ενός έτους Λυδία διαμένει από τη στιγμή της ομολογίας του 33χρονου πιλότου στο πατρικό του σπίτι.

Για 10η ημέρα η μικρή Λυδία βρίσκεται εδώ στο πατρικό του 33χρονου πιλότου και βρίσκεται μαζί με τον παππού και τη γιαγιά που περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ

Να διαμένει η μικρή Λυδία έξι μήνες στην Αθήνα, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, και έξι μήνες στην Αλόννησο, ζήτησε από την Εισαγγελία Ανηλίκων η οικογένεια του 33χρονου πιλότου, επισημαίνοντας ότι η εναλλασσόμενη κατοικία θα εξασφαλίσει την ομαλή ανάπτυξη του παιδιού.

«Το συμφέρον της ανήλικης εγγονής μας Λυδίας, το οποίο αποσκοπεί στην ανάπτυξή της, σε μία υπεύθυνη, ανεξάρτητη και ψυχικά υγιή προσωπικότητα, επιβάλει την ανάθεση της άσκησης της επιμέλειας από κοινού».

Ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάϊν, από την άλλη, επιθυμεί σύμφωνα με τον δικηγόρο του, το παιδί που άφησε ορφανό από μητέρα την μητέρα του, να εχει την…καλύτερη τύχη.

Όσο αφορά τη γονική μέριμνα της μικρής Λυδίας, ο 33χρόνος πιλότος θα την χάσει όταν θα υπάρξει σε βάρος του καταδικαστική απόφαση.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ