Το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο “Οι κυρίες της αυλής μας” 27-30 Αυγούστου στο Κάστρο Καλαμάτας

Η παλαιότερη θεατρική ομάδα της Καλαμάτας, το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, μετά από πολύ καιρό αναγκαστικής απραξίας επανήλθε στην ενεργό δράση με μοναδικό στόχο να διασκεδάσει και αυτό το καλοκαίρι τους θεατές της. Ήδη η καλοκαιρινή παραγωγή του ΜΕΘ έχει παρουσιασθεί σε επιλεγμένα ανοιχτά θέατρα της Μεσσηνίας αποσπώντας το χειροκρότημα του κοινού και πολύ θετικά σχόλια. Αποκορύφωμα του ταξιδιού αυτού θα είναι οι τέσσερεις παραστάσεις στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας από τις 27 έως τις 30 Αυγούστου.

Το έργο με το οποίο αποφάσισε να επιστρέψει το ΜΕΘ είναι “Οι κυρίες της αυλής μας” , ένα έργο ελληνικό, πολύ αγαπημένο, μια μουσική κωμωδία με αέρα παλιάς εποχής, όταν οι άνθρωποι ζούσαν σε μικρές και χαριτωμένες γειτονίες. Την διασκευή και σκηνοθεσία έχει αναλάβει φυσικά ο Περικλής Αλμπάνης, ενώ η παράσταση θα έχει πρωτότυπη μουσική και τραγούδια με την υπογραφή των Λεωνίδα Βέλλη και Ηλία Παναγιωτόπουλου.

ΔΙΑΝΟΜΗ ( αλφαβητικά ):
Αγγελοπούλου Γεωργία: Κούλα
Αδαμοπούλου Βανέσσα: Δάφνη
Αναγνωστοπούλου Λούλα: Σουλτάνα
Βέλλης Λεωνίδας: Στέφανος
Βενιζελέα Ολυμπία: Κα Πελαγία
Βορίλα Βίκυ: Ρόζα
Δούση Σοφία: Κομμώτρια
Κλάδης Παύλος: Αμερικάνος
Λυκούση Μαρία: Βούλα
Μάλαμα Βίνα: Σούλα
Μαρκοπούλου Σταυρούλα: Πλύστρα
Μητσέα Αναστασία: Μοδίστρα
Νιάρχου Αριάδνη: Φοιτήτρια Ιατρικής
Παπαδάκη Νατάσσα: Γυναίκα με τα μαύρα – Ιρέν
Παναγιωτόπουλος Ηλίας: Γιατρός
Ρήγας Χρήστος: Παύλος
Σιψά Χρυσούλα: Όλγα
Σπυρακόπουλος Παναγιώτης: Ντίνος

Σπυροπούλου Θεοδώρα: Ανιψιά Σουλτάνας
Στεφανόπουλος Βασίλης: Κυρ-Χρήστος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Διασκευή – σκηνοθεσία: Περικλής Αλμπάνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Μαλούση
Υπεύθυνη παραγωγής: Μαρία Λυκούση
Μουσική – τραγούδια: Λεωνίδας Βέλλης, Ηλίας
Παναγιωτόπουλος
Ηχογράφηση: Band Apart Recording Studio, Νίκος
Κουμουνδούρος, Γιώργος Δημητρακόπουλος.
Μπουζούκι: Δημήτρης Αθανασακόπουλος
Τραγούδησαν: Σταυρούλα Χανδρινού, Ηρώ
Κωνσταντοπούλου, Λεωνίδας Βέλλης
Χορογραφίες: Μαρία Λαδά
Ζωγραφική εκτέλεση αφίσας: Ηλίας Παναγιωτόπουλος
Ηχητικά – φωτισμοί: Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος
Νικολόπουλος
Κατασκευή σκηνικών: Γιώργος Αγγελόπουλος
Βεστιάριο: Μαρία Λυκούση
Φροντιστήριο: Λούλα Αναγνωστοπούλου

Γενικών καθηκόντων: Δημήτρης Δημόπουλος
Ελαιοχρωματισμοί: Βασίλης Λαγός
Τροποποιήσεις ρούχων: Όλγα Λάκκα
Ειδικές κατασκευές: Γιώτα Μανούσου
Βιντεοσκόπηση – φωτογράφηση: Νίκος Γκούνης
Υπεύθυνη διαδικτύου: Αγγελική Πασσαρά

Υποστήριξη: Έμφασις 91.8Life fm 88 EnterMessinia.grEnterMessinia TV 

Να τονίσουμε η καλοκαιρινή παραγωγή του ΜΕΘ έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και επειδή το Μεσσηνιακό Θέατρο Θέλει όλοι οι άνθρωποι να γευτούν την μαγεία του θεάτρου προσφέρει μειωμένο εισιτήριο σε όλους, μόλις 8 ευρώ. Ειδικότερα στην ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

“Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς, που ένας εθελοντικός, πολιτιστικός σύλλογος όπως το ΜΕΘ, οφείλει να έχει, αφιερώνουμε τη καλοκαιρινή μας παραγωγή “Οι κυρίες της αυλής” στον τόσο σημαντικό σύλλογο ΣΥ.Φ.ΑΜΕΑ. Προσφέρουμε λοιπόν τη δυνατότητα στα παιδιά του συλλόγου και το συνοδό τους να χαρούν την πρεμιέρα της παράστασής μας στο Κάστρο της Καλαμάτας εντελώς δωρεάν, ενώ ταυτόχρονα με τα έσοδα από την παραγωγή θα προσπαθήσουμε να ελαφρύνουμε λίγο, τα τεράστια βάρη και τις ανάγκες του σπουδαίου αυτού συλλόγου. Αγαπητά μας παιδιά σας περιμένουμε να σας φιλοξενήσουμε στην αυλή μας!

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα 23 Αυγούστου η προπώληση των εισιτηρίων της παράστασής μας. Τα σημεία προπώλησης είναι τα εξής:
1) Βιβλιοπωλείο Μακρής 1928 ( ημέρες και ώρες καταστημάτων ) πεζόδρομος Αριστομένους 6
2) Απέναντι από το ξενοδοχείο “Φαραί” στην παραλία ( από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη και ώρες 20.30 – 22.30 ).
Για να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους να χαρούν την παραγωγή μας, ειδικά αυτή την περίοδο που ελάχιστα θέατρα κρατήθηκαν ενεργά και προσφέρουν παραστάσεις, θα υπάρχει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ το μειωμένο εισιτήριο των 8 ευρώ.

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!” 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ –

…δυσκολίες, αγωνίες, ερωτηματικά αλλά τελικά σταθήκαμε στα πόδια μας. Για μία ακόμη φορά, για μία ακόμη χρονιά δεν αφήσαμε την πόλη χωρίς θέατρο, χωρίς το θέατρό της. 
Είμαστε εδώ, είμαστε έτοιμοι για τη νέα μας πρεμιέρα!
Οι κυρίες της αυλής μας όμως δεν είναι απλά ακόμη ένα έργο που ανεβάζει το ΜΕΘ. Είναι το αποτέλεσμα ενός αγώνα που τόσο καιρό έδωσαν τα παιδιά του ΜΕΘ με αυταπάρνηση και αγάπη. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς λειτουργεί και πορεύεται ο εθελοντής, για το πώς ξεπερνάει τις δυσκολίες, για το πώς κοιτάζει ψηλά!…και τα παιδιά του ΜΕΘ κοιτάνε ψηλά, ονειρεύονται, μοχθούν και τελικά τα καταφέρνουν. 

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν, σε όλο το δυναμικό του συλλόγου μας, στο σκηνοθέτη Περικλή Αλμπάνη, ο οποίος συνεχίζει να προσφέρει την ψυχή του στα νέα παιδιά, στους μοναδικούς μας ηθοποιούς, οι οποίοι προσέφεραν κάθε απόθεμα δύναμης τους, στους τεχνικούς μας συνεργάτες και λοιπούς συντελεστές, οι οποίοι με αλτρουισμό και πραγματική αγάπη για το θέατρο ήταν πάντα δίπλα μας, καθώς και στα μέλη του νέου δυναμικού Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία ξεπέρασαν
πραγματικά τον εαυτό τους. 

Ένα θερμό ευχαριστώ στους χορηγούς επικοινωνίας, στους χορηγούς μας καθώς και σε όλα τα Μ.Μ.Ε. για τη βοήθεια και τη στήριξη.
Ένα ιδιαίτερα εγκάρδιο ευχαριστώ σε όλες και όλους εσάς. τους αγαπημένους μας θεατές, που τόσα χρόνια μας στηρίζεται και μας
κάνετε να προσπαθούμε όλο και περισσότερο. Ανυπομονούμε να σας πούμε το καλώς ήρθατε στην αυλή μας και αυτό το καλοκαίρι!

Γιώργος Παντελόπουλος
Πρόεδρος του ΜΕΘ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ