Eurovision 2021: Η Ελλάδα με την Στεφανία πέρασε στον μεγάλο τελικό

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ανάμεσα σε αρκετά φαβορί του Β’ Ημιτελικού της Eurovision 2021, η Ελλάδα με τη Stefania και το Last Dance πέρασε στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision 2021 με ακόμα δέκα χώρες να παίρνουν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Όπως όλοι περίμεναν, στις δέκα αυτές χώρες βρίσκεται και η Ελλάδα, καθώς η Στεφανία Λυμπερακάκη τα πήγε περίφημα στη σκηνή του Ahoy Arena και πήρε επάξια το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου.

23:57 Έφτασε η ώρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Οι 10 χώρες που περνούν στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2021 είναι με τυχαία σειρά οι:

Αλβανία
Σερβία
Βουλγαρία
Μολδαβία
Πορτογαλία
Ισλανδία
Άγιος Μαρίνος
Ελβετία
Ελλάδα
Φινλανδία

Οι 26 χώρες που βρίσκονται στον τελικό

Οι χώρες που προκρίθηκαν από τον πρώτο ημιτελικό είναι οι: Νορβηγία, Ισραήλ, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Μάλτα, Λιθουανία, Κύπρος, Σουηδία, Βέλγιο, Ουκρανία.

Οι χώρες που προκρίθηκαν από τον δεύτερο ημιτελικό είναι οι: Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Ισλανδία, Σαν Μαρίνο, Ελβετία, Ελλάδα, Φινλανδία.

Στον μεγάλο τελικό συμμετέχουν απευθείας οι «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και η Ολλανδία ως διοργανώτρια.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ