Eurovision 2021: Αρνητικός σε τεστ ναρκωτικών ουσιών ο τραγουδιστής της Ιταλίας

Ύστερα από τεστ που έκανε ο νικητής της φετινής Eurovivion προέκυψε ότι ήταν αρνητικός στη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Αυτό ανέφεραν οι διοργανωτές του διαγωνισμού το απόγευμα της Δευτέρας (24/5/2021).

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης το τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών στο οποίο υποβλήθηκε ο “φρόντμαν” των Maneskin, Νταμιάνο, είναι αρνητικό.

“Η EBU θεωρεί ότι το θέμα έχει λήξει”, γράφει στον ιστότοπό της η εφημερίδα La Repubblica.

Μολονότι μεγάλη νικήτρια στην Eurovision 2021 αναδείχθηκε η Ιταλία με το ροκ συγκρότημα Måneskin και το τραγούδι «Zitti E Buoni», μερικά δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να αμαυρώσουν τη νίκη τους στο Ρότερνταμ.

Τα social media πήραν φωτιά και οι πρώτες εικασίες για την εικόνα που μετέδωσε ο σκηνοθέτης δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Damiano David φαίνεται να κάνει μια περίεργη κίνηση στο τραπέζι της ιταλικής συμμετοχής, με πολλούς να αναρωτιούνται αν έκανε χρήση ναρκωτικών, καθώς μοιάζει να σκύβει στο τραπέζι που βρισκόταν μπροστά του.

Ανακοίνωση εκδόθηκε και από την EBU η οποία μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Damiano David, που έδωσε τη νίκη στην Ιταλία, θα υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις, μόλις επιστρέψει στην πατρίδα του:  «Γνωρίζουμε τις εικασίες σχετικά με το πλάνο των Ιταλών νικητών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Green Room χθες το βράδυ. Το συγκρότημα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών και ο εν λόγω τραγουδιστής θα κάνει εθελοντικά τοξικολογικές εξετάσεις, όταν επιστρέψει στο σπίτι του. Αυτό το ζήτησαν οι ίδιοι χθες το βράδυ, αλλά δεν μπόρεσε να διοργανωθεί αμέσως από την EBU.

Το συγκρότημα, η διοίκηση και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας μας, μας ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχαν ναρκωτικά στο Green Room και εξήγησαν ότι ένα ποτήρι έσπασε στο τραπέζι τους και καθαριζόταν από τον τραγουδιστή. Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι βρέθηκε σπασμένο γυαλί μετά από επιτόπιο έλεγχο. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε προσεκτικά τα πλάνα και θα ενημερώσουμε για περαιτέρω εξελίξεις».

Τι δήλωσε μετά τον τελικό
Για το θέμα ρωτήθηκε κι από έναν δημοσιογράφο και ο δημοσιογράφος στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό: «Λοιπόν συγχαρητήρια Ιταλία, πρέπει να ρωτήσω αυτό. Επειδή υπήρχε μια εικασία, κατά την διάρκεια της μετάδοσης, όταν στο βάθος φαινόταν να σκύβετε πάνω από το τραπέζι και να “σνιφάρετε” κάτι. Οι χρήστες του διαδικτύου υπέθεσαν πως παίρνετε κοκαΐνη. Τι ήταν αυτό;».

Ο τραγουδιστής εξήγησε ότι ένα μέλος του συγκροτήματος είχε σπάσει ένα γυάλινο ποτήρι κι έσκυψε να δει τι έγινε, ενώ στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι «δεν παίρνω ναρκωτικά παιδιά. Σας παρακαλώ μην το λέτε αυτό, μην το λέτε».

etypos

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ