Δυναμικά επιστρέφει το ΜΕΘ στα πολιτιστικά δρώμενα με τρείς νέες παραγωγές

Το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνει τον προγραμματισμό και των τριών Σκηνών του για το επόμενο διάστημα.

-Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, η Κεντρική Σκηνή θα ανεβάσει για το καλοκαίρι μια πολύ ευχάριστη κωμωδία, το έργο ”Οι κυρίες της αυλής μας ” σε διασκευή και σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη και με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια των Λεωνίδα Βέλλη και Ηλία Παναγιωτόπουλου.

Μικρή Σκηνή εργάζεται με ζήλο πάνω σ΄ ένα εξαιρετικό κείμενο της Ελληνικής λογοτεχνίας, τη ”Φόνισσα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Βενετσάνου Μπαλόπουλου. Πρόκειται για ένα έργο που θα αφήσει το στίγμα του στα θεατρικά πράγματα του τόπου μας.

Παιδική Σκηνή τέλος, προετοιμάζεται για να προσφέρει στους μικρούς και όχι μόνο, φίλους μας το βραβευμένο, με το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό, θεατρικό έργο, του ”δικού μας” ανθρώπου, Παύλου Κλάδη ” Φτου Ξελευθερία ” ( με αρχικό τίτλο ” Η μάχη των Μελισσών ”), που αναφέρεται στην περίοδο της Επανάστασης του 1821. Η παραγωγή αυτή αποτελεί την ειδικότερη προσφορά του ΜΕΘ στους εορτασμούς της Πατρίδας για τα 200 χρόνια από το μεγάλο γεγονός. Η σκηνοθεσία της παράστασης θα γίνει από τη Βίνα Μάλαμα, στην πρώτη της επίσημη παρουσία με την ιδιότητα αυτή.

Όλοι οι άνθρωποι που αποτελούν την οικογένεια του ΜΕΘ, θεωρούν χρέος τους να είναι εδώ, παρόντες και δημιουργικοί, σ΄αυτήν τη δύσκολη και για τον πολιτισμό περίοδο, προσφέροντας σε όλες και όλους τους συμπολίτες που τους τιμάτε με την αγάπη και την παρουσία σας στις παραστάσεις τους, τρία διαφορετικά έργα, τρεις διαφορετικές θεατρικές ματιές, τρεις διαφορετικές σκηνοθετικές προσεγγίσεις συνεχίζοντας να δίνουν ευκαιρίες και στους νέους ανθρώπους και τους ντόπιους δημιουργούς.

Στα πλαίσια αυτά το ΜΕΘ περιμένει όλους εμάς που θέλουμε να εκφραστούμε μέσα από το θέατρο, να πορευτούμε μαζί σ’αυτόν τον υπέροχο δρόμο του πολιτισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ