Ανοίγουν σταδιακά μουσεία, θερινά σινεμά, ανοιχτά θέατρα και αθλητικές ακαδημίες

Ανάσα αισιοδοξίας από τις ανακοινώσεις των υπευθύνων  σχετικά  με την πορεία άρσης των περιοριστικών μέτρων και του ανοίγματος Μουσείων, θερινών σινεμά αλλά και αθλητικών ακαδημιών.

Από ότι φαίνεται γίνονται σταθερά βήματα για την άρση του Lockdown, ειδικά τώρα που έρχεται και το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στις 14/5 θα ανοίξουν τα Μουσεία, στις 21/5 τα θερινά σινεμά και από τις 28/5 θα μπορούν να πραγματοποιούνται και παραστάσεις στα ανοιχτά θέατρα. Ειδικότερα το πρόγραμμα επαναλειτουργίας των χώρων άθλησης και πολιτισμού έχει ως εξής:

-14 Μαΐου : Άνοιγμα Μουσείων

-15 Μαΐου: Άνοιγμα τουρισμού,

κατάργηση των SMS

Άνοιγμα μετακινήσεων από νομό σε νομό και από περιφέρεια σε περιφέρεια

-17 Μαΐου: Ξεκινούν οι πρακτικές , κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια ,

Ξεκινά η λειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Ξεκινούν οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους με την συμμετοχή μέχρι 10 ατομα.

– 20 ή 24 Μαΐου: Άνοιγμα των παιδικών σταθμών

-21 Μαΐου: Άνοιγμα θερινών σινεμά .

-28 Μαΐου:  Άνοιγμα Θεάτρων και πραγματοποίηση παραστάσεων και συναυλιών σε εξωτερικούς χώρους και ανοιχτά θέατρα.

 

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθεί το ωράριο παραμονής έξω και μετά τις 23.00 αφενός και αφετέρου να καταργηθούν τα μηνύματα, ειδικά από την ημέρα που θα ανοίξει και ο τουρισμός.

Βέβαια πάντα οι υπεύθυνοι είναι επιφυλακτικοί και πάντα θα κινούνται και να αποφασίζουν με βιάση την εικόνα των κρουσμάτων και τα επιδημιολογικά στοιχεία και δεν θα διστάσουν να επαναφέρουν τους περιορισμούς, οι οποίοι μπορεί να φτάσουν και σε τοπικά Lockdown , αν τα νούμερα των κρουσμάτων παρά τους εμβολιασμούς και τα self tests παραμένουν σε επικίνδυνα ψηλά επίπεδα. .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ