Συγκλονίζουν οι κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την απόγνωση των ανθρώπων που βλέπουν τα σπίτια τους να έχουν μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα στάχτης. Το MEGA βρέθηκε εκεί, μίλησε μαζί τους και κατέγραψε εικόνες που ραγίζουν καρδιές.
Η Βαρβάρα Κούκα επέστρεψε σήμερα στο σπίτι της στον οικισμό Ντουράκο Αλεποχωρίου για να διαπιστώσει με τα μάτια της αυτό που της μετάφεραν οι γείτονες. Το σπίτι της κάηκε ολοσχερώς.

«Δυστυχώς καήκαμε και εμείς. Δεν υπάρχουν λόγια, καταστράφηκε η φύση, ευτυχώς δεν έχουμε θύματα» σημείωσε.

Στο καμένο σπίτι την υποδέχτηκε η Αγάπη, το σκυλί της οικογένειας που βίωσε την καταστροφή αλλά ευτυχώς βγήκε αλώβητο από τη φωτιά.

Μια καμμένη μπασκετα θυμίζει τις χαρούμενες μέρες του παρελθόντος, τα γέλια και τις χαρές.

Η θέα της καμμένης φύσης από το παράθυρο όμως είναι η θλιβερη σημερινή πραγματικότητα. Η Βαρβάρα και η οικογένειά της μέσα στις στάχτες και τα αποκαΐδια θα αγωνιστούν να φτιάξουν πάλι το σπίτι τους. Αρκεί που ειναι ζωντανοί.

Ο Νικος εγκατέλειψε το σπίτι μαζί με τη γυναικα του και τα δυο τους παιδιά τα ξημερώματα της Παρασκευής. Είναι αγρότης. Σήμερα επέστρεψαν στη μόνιμη κατοικία για να δουν την καταστροφή, χωρις τα παιδιά τους.

«Το δύσκολο είναι για τα παιδιά. Όταν έχεις παιδικές μνήμες πως θα τα φέρεις εδώ;» ανέφερε.

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε την καταστροφή. Εικόνες αποκάλυψης, δεκαδες σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες μαζί και οι αναμνήσεις των ενοίκων τους.

Η φωτιά ξύπνησε μνήμες της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2018 στο Μάτι, όταν και τότε τα Γεράνεια Όρη είχαν παραδοθεί στις φλόγες.

Ο Νίκος , η Μαρία η Βαρβάρα και τόσοι άλλοι μπορεί να έχασαν τους κόπους μιας ζωής είναι όμως οπως λένε τυχεροί γιατί είναι ζωντανοί και θα φτιάξουν ξανά τις περιουσίες τους.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ