Μαντλίν Μακάν: Νέα στοιχεία κατά του βασικού υπόπτου – Η ελπίδα των γονιών της 

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν από την Πράια ντα Λουζ, στις 3 Μαΐου 2007, την εβδομάδα που το κοριτσάκι θα γιόρταζε τα 18α γενέθλιά του. Σύμφωνα με αναφορές, η αστυνομία έχει νέα στοιχεία κατά του βασικού υπόπτου, του καταδικασμένου Γερμανού παιδόφιλου Κρίστιαν Μπρίκνερ.

Την εβδομάδα που η Μαντλίν θα γιόρταζε τα 18 της χρόνια, η αστυνομία φέρεται να έχει στα χέρια της “δραματικά νέα στοιχεία” για τον βασικό ύποπτο. Οι ντετέκτιβ είπαν ότι έχουν φτάσει σε μια σημαντική ανακάλυψη το περασμένο καλοκαίρι όταν ταυτοποίησαν τον καταδικασμένο παιδόφιλο ως τον βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση της Μαντλίν, το 2007. Τώρα βρίσκεται στη φυλακή στη Γερμανία για τον βιασμό μίας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 ενώ φέρεται να έχει εμπιστευτεί σε φίλο του στη διάρκεια μίας βραδινής εξόδου για ποτό, ότι ήξερε τα πάντα που έχουν συμβεί στη Μάντι. Ωστόσο, η αστυνομία δεν έχει ακόμη αρκετά στοιχεία για να απαγγείλει κατηγορίες στον Μπρίκνερ για την απαγωγή της τρίχρονης Μάντι.

Όμως, ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς υποστήριξε, σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, ότι η αστυνομία έχει δεχθεί ενίσχυση στις έρευνές της. Όπως είπε στη βρετανική Sun, “φοβάμαι ότι δεν μπορώ να σας πω. Ακόμη χτίζουμε την υπόθεση και κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορούμε να μοιραστούμε τις λεπτομέρειες με τον ύποπτο και τον δικηγόρο του, αλλά τώρα δεν είναι η στιγμή. Δεν μπορώ να αναφέρω το είδος των αποδεικτικών στοιχείων που μας έχουν δοθεί. Δεν αφορά το εγκληματολογικό, αλλά μπορώ να σας πω, είναι νέα περιστασιακά στοιχεία που όλα προσθέτουν στην υπόθεση εργασίας ότι αυτός είναι ο υπεύθυνος. Πάντα επιμέναμε ότι ο άνθρωπος που ταυτοποιήσαμε ως τον βασικό ύποπτο, είναι ο άνθρωπος που πιστεύουμε ότι διέπραξε το έγκλημα και δεν αναζητούμε άλλον. Είμαι αισιόδοξος ότι θα διαλευκάνουμε την υπόθεση”. Οι Αρχές ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να απαγγείλουν κατηγορίες κατά του Μπρίκνερ ως το τέλος του καλοκαιριού ενώ μάρτυρας-κλειδί έδωσε πληροφορίες στην αστυνομία.

Η Μαντλίν θα γιόρταζε τα 18α γενέθλιά της – Η ελπίδα των γονιών της 
Οι γονείς της Μαντλίν, Κέιτ και Τζέρι Μακάν τίμησαν την επέτειο των 18ων γενεθλίων της, χθες, 12 Μαΐου. Η οικογένεια είπε ότι θα έκανε μια μικρή γιορτή σπίτι τους και δεν θα σχολίαζαν την υπόθεση εκτός και αν υπήρχε ‘θεμελιώδης” εξέλιξη. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι γονείς ήθελαν να προστατεύσουν τα μικρότερα αδέλφια από τα Μέσα Ενημέρωσης. Μία εβδομάδα πριν από τη 14η επέτειο της εξαφάνισής της, οι γονείς έγραψαν για τα χρόνια που χάθηκαν ή κλάπηκαν χωρίς την κόρη τους. Σημείωσαν ότι ακόμη ελπίζουν “όσο μικρή και αν είναι αυτή η ελπίδα, να δούμε τη Μαντλίν ξανά”. Είπαν ότι τα 18α γενέθλια της Μαντλίν είναι σημαδιακά.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ