Θεσσαλονίκη: Έτσι καθάρισαν τη δύσβατη περιοχή που είχε μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο

Μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων συνέλεξαν από δύσβατη περιοχή της ‘Ανω Πόλης, που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, πυροσβέστες εξειδικευμένοι στις καταρριχήσεις, μέλη της Λέσχης Πυροσβεστών Μακεδονίας, που «επιστράτευσε» για αυτόν τον σκοπό ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

 
Η εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού στην περιοχή «Μαύρη Πέτρα», από όπου έχει κάποιος θέα σε όλη τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το πρωί σήμερα, με τη συμμετοχή εργαζομένων της καθαριότητας αλλά και 17 μελών της Λέσχης Πυροσβεστών Μακεδονίας, που καταρριχήθηκαν με την υποστήριξη σκοινιών.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισήμανε: «Η δράση αυτή είναι κάτι που χρωστούσαμε στην περιοχή. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σημείο, από το οποίο μπορεί κάποιος να απολαύσει την ομορφιά όλης της πόλης». Πρόσθεσε δε, πως πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους πως «ο κοινόχρηστος χώρος δεν είναι σκουπιδότοπος».

»Είναι στο χέρι μας ο χώρος αυτός -αυτή η όμορφη γωνιά της πόλης μας- να διατηρηθεί καθαρός», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για τη συνδρομή των εξειδικευμένων πυροσβεστών, η οποία ήταν απολύτως αναγκαία για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, λόγω της μεγάλης κλίσης που υπάρχει στο σημείο.

«Πρόκειται για συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Λέσχης Πυροσβεστών Μακεδονίας και των αρχαιολογικών υπηρεσιών», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης, τονίζοντας ότι ο κεντρικός δήμος έχει καθιερώσει στοχευμένες επιχειρήσεις καθαριότητας σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

 
«Ανταποκριθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά στο κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης και συμμετείχαμε σε αυτήν την εξειδικευμένη δράση από αγάπη για την πόλη μας και από κοινωνική ευαισθησία. Τους πυροσβέστες ο κόσμος τους έχει μάθει κυρίως μέσα από τη δουλειά τους. Πίσω από τον πυροσβέστη, όμως, υπάρχει και ο παράγοντας άνθρωπος», σημείωσε ο πρόεδρος της Λέσχης Πυροσβεστών Μακεδονίας Λεωνίδας Κυνηγόπουλος.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ