Η πρώτη απογραφή άγριων ζώων στην Αφρική

Η αλλαγή του κλίματος απειλεί να εξαφανίσει ακόμα και είδη ζώων σε όλο τον πλανήτη.
Η Κένυα είναι από τις χώρες που λαμβάνουν μέτρα γι αυτό ήδη καθώς ξεκίνησε την πρώτη της Εθνική απογραφή άγριας πανίδας. Στόχος της να εντοπίσει απειλές για τους ευάλωτους πληθυσμούς άγριων ζώων και να βοηθήσει για την προστασία τους.

Ελέφαντες. Ρινόκεροι. Καμηλοπαρδάλεις. Είναι μερικά από τα είδη ζωών στην Κένυα που ο αριθμός τους μειώνεται δραματικά.

Πριν από 31 χρόνια, οι πληθυσμοί καμηλοπάρδαλης άγγιζαν περίπου τις 160.000. Πλέον, έχουν μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Ένα μεγάλο πρόβλημα, είναι η έλλειψη ευαισθητοποίησης τα τελευταία χρόνια, καθώς υπάρχει έντονη τάση να πιστεύουμε ότι γνωστά είδη όπως οι καμηλοπαρδάλεις και οι χιμπαντζήδες δεν απειλούνται, επειδή είμαστε εξοικειωμένοι με αυτά και τα βλέπουμε στους ζωολογικούς κήπους.

Το μεταβαλλόμενο κλίμα, η επέκταση των ανθρώπινων οικισμών και η λαθροθηρία για το κρέας και το δέρμα τους, είναι κάποιοι από τους λόγους που η κόκκινη λίστα με τα απειλούμενα ζώα μεγαλώνει.

Η απογραφή θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο, με τους ερευνητές και τα μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων να μετρούν ζώα στην ξηρά αλλά και από ελικόπτερα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ