ΗΠΑ: Επαναφέρουν την θανατική ποινή με τουφεκισμό από απόσπασμα

Οπισθοδρόμηση φουλ. Την ώρα που σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο η συζήτηση είναι ή πρέπει να είναι η ασφαλής μέθοδος σωφρονισμού και επανένταξης των εγκληματιών στην κοινωνία , στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νότια Καρολίνα επαναφέρουν την εκτέλεση από εκτελεστικό απόσπασμα.

 
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας να επαναφέρει την θανατική ποινή μέσω εκτελεστικού αποσπάσματος.

Οι καταδικασμένοι θα έχουν επίσης την επιλογή να οδηγούνται στην ηλεκτρική καρέκλα. «Το Σαββατοκύριακο, επικύρωσα νόμο που θα επιτρέψει στην πολιτεία να εφαρμόζει τη θανατική ποινή.

Στις οικογένειες και στους αγαπημένους των θυμάτων αξίζει να κλείνουν οι υποθέσεις και να αποδίδεται δικαιοσύνη όπως ορίζει ο νόμος. Τώρα, μπορούμε να τους το προσφέρουμε», ανέφερε ο κυβερνήτης Χένρι ΜακΜάστερ.

 
Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης, υποστηρικτής της εσχάτης των ποινών, θέλει να ξαναρχίσουν οι εκτελέσεις έπειτα από παύση δέκα ετών στην πολιτεία του, εξαιτίας της έλλειψης των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στις εκτελέσεις με θανατηφόρες ενέσεις.

Ο νόμος, ο οποίος υπεγράφη την Παρασκευή, ορίζει πως η ηλεκτρική καρέκλα μπορεί να είναι η πρώτη επιλογή ενός θανατοποινίτη αντί της θανατηφόρας ένεσης, ενώ εγκρίνει επίσης την ίδρυση εκτελεστικού αποσπάσματος, που θα είναι η δεύτερη επιλογή.

Η οργάνωση αρωγής στους φυλακισμένους Incarcerated Outreach Network, η οποία εδρεύει στη Νότια Καρολίνα, κατήγγειλε τη «φρικιαστική, σοκαριστική, αποτροπιαστική» απόφαση.

Για τον αντιπρόσωπο της ισχυρής οργάνωσης υπεράσπισης των αστικών και ατομικών δικαιωμάτων ACLU στην πολιτεία, τον Φρανκ Νακ, η Νότια Καρολίνα «βρήκε τρόπο να ξαναρχίσει τις εκτελέσεις» στο πλαίσιο ενός «συστήματος ρατσιστικού, αυθαίρετου και επιρρεπούς σε λάθη».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ