Επιστροφή στα θρανία με μέτρα. Περικοπή μισθού στους εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Όλα είναι έτοιμα και τη Δευτέρα πλέον οι μαθητές των γυμνασίων των δημοτικών και των νηπιαγωγείων θα καθίσουν ξανά στα θρανία
Με περισσότερα μέτρα προστασίας επιστρέφουν τη Δευτέρα οι μαθητές Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, καθώς άρχισε και η διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ από όλα τα φαρμακεία της χώρας, αποκλειστικά για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζομένους σε σχολεία. Kλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Σε ό,τι αφορά τη διενέργεια self test στα σχολεία, σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό δεν υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο ή δεν καταχωρούν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου τότε θα προχωρούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την περικοπή των αποδοχών τους.

Το κουδούνι θα χτυπήσει την προσεχή Δευτέρα και από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, γονείς και εκπαιδευτικοί άρχισαν να προμηθεύονται δωρεάν το πρώτο αυτοδιαγνωστικό τεστ από τα φαρμακεία. Από τις 10 Μαΐου θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

Το αποτέλεσμα θετικό ή αρνητικό θα δηλώνεται στην ειδική πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα εκτυπώνουν ή θα συμπληρώνουν χειρόγραφα την σχολική κάρτα και θα την επιδεικνύουν κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο σχολείο.

Οι μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου θα πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test για να τους επιτραπεί η είσοδος στο σχολείο και να κάνουν μάθημα σε φυσική τάξη.

Το άνοιγμα των φροντιστηρίων στις 10 Μαΐου μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου ενόψει Πανελλαδικών, αλλά και των κέντρων ξένων γλωσσών για όσους δίνουν εξετάσεις εισηγήθηκε η ειδική επιτροπή.

«Το να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου είναι αδιανόητο, υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες (…) όταν τα παιδιά πάνε το πρωί σχολείο, πάνε στην καφετέρια και να μην μπορούν να έρθουν στο φροντιστήριο είναι αδιανόητο» είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, Γιάννης Βαφειαδάκης.

Εκτός από το self test, ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους αλλά και τα διαφορετικά διαλείμματα.

Παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν θα ανοίξουν την Δευτέρα 10 Μαΐου, καθώς – σύμφωνα με τους ειδικούς – τα μέτρα πρόληψης δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε παιδιά έως 4 ετών.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ