Γάζα: Περισσότεροι από 200 Παλαιστίνιοι και 10 Ισραηλινοί νεκροί

Άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ενώ ο ΟΗΕ προειδοποιεί για ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας. Μετά από ακόμα μια εφιαλτική νύχτα βομβαρδισμών και ενώ η σύγκρουση μπήκε στη δεύτερη εβδομάδα οι νεκροί Παλαιστίνιοι ξεπέρασαν τους διακόσιους ενώ δέκα είναι τα θύματα στο Ισραήλ.
Το ισραηλινό σφυροκόπημα της Γάζας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τουλάχιστον 80 αεροπορικές επιδρομές έγιναν σε διάφορα σημεία της πόλης μετά τα μεσάνυχτα.

Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν νέο μπαράζ ρουκετών στο νότιο Ισραήλ.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές μέσα σε μια εβδομάδα έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 200 Παλαιστίνιοι, ανάμεσα τους 58 παιδιά. Δυο από τους νεκρούς είναι γιατροί.

Οι βομβαρδισμοί κατέστρεψαν γραμμή που τροφοδοτεί με ρεύμα μεγάλες περιοχές στα νότια της πόλης της Γάζας ενώ εξαντλούνται τα αποθέματα καυσίμων.

Πάνω από 30.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στην περιοχή. Ενώ οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα αναφέρουν ότι οι ισραηλινές βόμβες κατέστρεψαν τα γραφεία 23 διεθνών και τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ