Έλον Μασκ: Αποκάλυψε ότι πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ

Από το σύνδρομο Άσπεργκερ αποκάλυψε ότι πάσχει ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, Έλον Μασκ, κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στην τηλεοπτική εκπομπή, Saturday Night Live.

 Σε μια ιστορική στιγμή για την εκπομπή αλλά και για την τηλεόραση εν γένει, ο μεγιστάνας της τεχνολογίας έγινε ο πρώτος επιχειρηματίας που παρουσίασε την συγκεκριμένη εκπομπή, η οποία για πρώτη φορά προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση, σε περισσότερες από 100 χώρες.

 «Γράφω ιστορία σήμερα ως το πρώτο άτομο με Άσπεργκερ που παρουσιάζει το SNL…. Ή το πρώτο που το παραδέχεται», ανέφερε ο ιδρυτής της Tesla στην αρχή του μονολόγου του, με το κοινό να ξεσπάει σε χειροκροτήματα.

Τα άτομα που πάσχουν από Άσπεργκερ βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και τείνουν να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους διαφορετικά από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

 
Πιο συγκεκριμένα, το Άσπεργκερ είναι μια πολύπλοκη νευροαναπτυξιακή διαταραχή που πήρε το όνομά της από τον Αυστριακό γιατρό Χανς Άσπεργκερ και χαρακτηρίζεται από περιορισμό των κοινωνικών δεξιοτήτων, έλλειμμα επικοινωνιακής ικανότητας καθώς και στερεοτυπικά μοτίβα συμπεριφοράς.

Ο 49χρονος δισεκατομμυριούχος εξήγησε ότι αρκετές φορές δυσκολεύεται να πείσει τους συνομιλητές του πως πράγματι εννοεί όσα λέει, εξαιτίας της πάθησής του.

«Μερικές φορές αφού πω κάτι πρέπει να επισημάνω ότι το εννοώ για να καταλάβει ο κόσμος ότι όντως το εννοώ. Κοιτάξτε, το ξέρω πως κάποιες φορές λέω ή αναρτώ παράξενα πράγματα, αλλά έτσι λειτουργεί ο εγκέφαλός μου», πρόσθεσε ο ίδιος.

 Ο Mασκ, που έχει περισσότερους από 53 εκατομμύρια ακολούθους στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αστειεύτηκε για τη σχέση του με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτοντας πως έχει γίνει στόχος όχι μόνο επικρίσεων, αλλά και νομικών απειλών στο παρελθόν με αφορμή Tweet του.

 «Σε όποιον έχει θιγεί, θέλω μόνο να πω πως επανεφηύρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στέλνω κόσμο με πύραυλο στον Άρη. Πιστεύατε, δηλαδή, πως θα ήμουν ένας χαλαρός, νορμάλ τύπος;», είπε αστειευόμενος ο 49χρονος.

 

 
 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ