Άνοια: Ποιες τροφές μπορούν να μας γλιτώσουν

Σημαντική προστασία από την ανάπτυξη άνοιας και νόσου Αλτσχάιμερ φαίνεται πως παρέχει στους ανθρώπους ένας συγκεκριμένος τύπος διατροφής.

 Τι βρήκαν οι επιστήμονες και γιατί υποστηρίζουν ότι αυτά που τρώμε μπορούν να επηρεάσουν τη μνήμη μας αργότερα στη ζωή.
Πλούσια σε ψάρια, λαχανικά και ελαιόλαδο, η μεσογειακή διατροφή μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από τη συσσώρευση πρωτεϊνών και τη συρρίκνωση που είναι πιθανό να οδηγήσουν στη νόσο Αλτσχάιμερ, υποστηρίζει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Neurology.

Η μελέτη εξέτασε τις πρωτεΐνες αμυλοειδές και Ταυ (Tau), που εντοπίζονται στον εγκέφαλο των πασχόντων από νόσο Αλτσχάιμερ, αλλά μπορούν να εντοπιστούν και στον εγκέφαλο ηλικιωμένων ανθρώπων με φυσιολογική γνωστική λειτουργία.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ 

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ