“Με δύναμη από την Κηφισιά” – Online παράσταση από την Αυτοσχέδια Σκηνή Καλαμάτας

Η Αυτοσχέδια σκηνή παρουσιάζει το αποτέλεσμα του θεατρικού εργαστηρίου, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με μια on-line παράσταση.

Το έργο που επιλέχθηκε και προετοιμάστηκε ήταν το  “Με δύναμη από την Κηφισιά”. Το έργο δουλεύτηκε όλη την περίοδο της καραντίνας και παρουσιάζεται η εγγραφή της παράστασης μέσω της πλατφόρμας zoom.

Η Αυτοσχέδια Σκηνή λοιπόν μας καλεί να παρακολουθήσουμε το έργο με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά. Τα έσοδα θα διατεθούν για την διατήρηση του χώρου προβών της ομάδας στο ιστορικό κέντρο Καλαμάτας. Μπορείτε να στείλετε e-mail στο aftosxediaskini@gmail.com και θα σας αποσταλούν οι σχετικές οδηγίες κατάθεσης χρημάτων, προκειμένου να λάβετε το σχετικό link για να παρακολουθήσετε την παράσταση.

Η προγραμματισμένη on line  παράσταση είναι για την Μ.Πεμπτη στις 21.30.

Με δύναμη από την Κηφισιά των Ελένη Χαβιαρα και Δημήτρη Κεχαιδη.

Σκηνοθεσία: Μαρία Σκαφιδά

Παίζουν Μαρία Τσάμη Ιω Φουντουκιδου Βίκυ Ζαφειροπούλου

Το “Με δύναμη από την Κηφησιά” είναι ένα έργο σταθμός της σύγχρονης δραματουργίας μας, που έχει αφήσει το δικό του στίγμα. Γραμμένο με σπινθηροβόλο χιούμορ, γρήγορο ρυθμό και ανάλαφρη διάθεση, άλλοτε φάρσα, άλλοτε κομεντί, άλλοτε δράμα, με αριστοτεχνική κατασκευή, αναδεικνύει το εσωτερικό κενό των ηρωίδων και την απελπισία τους μπροστά στο πέρασμα του χρόνου, τη δυσκολία τους να ανταποκριθούν στα κοινωνικά πρότυπα και να σταθούν στα πόδια τους.

Οι τέσσερις ηρωίδες του έργου αντικατοπτρίζουν και σήμερα το μοντέλο του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου και την αγωνία του μπροστά στους καταιγιστικούς ρυθμούς στους οποίους καλείται να ανταποκριθεί. Εγκλωβισμένες σε ένα αστικό σαλόνι των βορείων προαστίων, οι γυναίκες αυτές γίνονται φορείς της νεύρωσης, της αγωνίας και της τρομερής τους λαχτάρας για ζωή. Η πορεία τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, μια πορεία με κύριο ζητούμενο τη δύναμη και την ανεξαρτησία, τις βρίσκει ολοένα και πιο αποδυναμωμένες. Να κρύβουν την τεράστια υπαρξιακή τους αγωνία σε ασήμαντες λεπτομέρειες, κουτσομπολιά, αφηγήσεις από το παρελθόν και ένα ανεκπλήρωτο ταξίδι φάντασμα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ