Πρωτότυπη ιδέα σε σχολείο της Ισπανίας | Κάνουν μάθημα στην παραλία

Μετά από ένα χρόνο κοινωνικής απομόνωσης, απουσίας από τις σχολικές αίθουσες και πραγματοποίησης των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης λόγω της πανδημίας το εκπαιδευτικό προσωπικό στο σχολείο Felix Rodriguez de la Fuente στην Μούρθια της Ισπανίας είχε την φαεινή και πρωτότυπη ιδέα να συνδυάσει το μάθημα με την επαφή των παιδιών με την φύση.

Για τον λόγο αυτό οι καθηγητές μετέφεραν τα θρανία και τον πίνακα στην παραλία και τα παιδιά πήραν τις θέσεις τους, πάντα τηρώντας τις αποστάσεις και φορώντας μάσκα, για να κάνουν μάθημα πλάι στο κύμα.

«Είναι ασφαλές, τα παιδιά διασκεδάζουν… Αυτό που μαθαίνουν εδώ, δεν το ξεχνούν», δήλωσε ο καθηγητής Αγγλικών Juan Francisco Martinez.

Τα μαθήματα αυτά αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πρότζεκτ με την ονομασία   Fresh Air, το οποίο αποσκοπεί να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες και καλύτερη ποιότητα αέρα για τα παιδιά κατά την διάρκεια της πανδημίας. Επειδή λοιπόν ο αέρας στο ύπαιθρο είναι σαφώς καλύτερος από ότι στο σπίτι, όσο ήταν κλειστά τα σχολεία, αλλά και στην αίθουσα, τώρα που άνοιξαν, προωθείται η διδασκαλία σε ανοιχτούς χώρους.

Τα παιδιά από την πλευρά τους είναι ενθουσιασμένα με την ιδέα αυτή , καθώς πλεόν το να πηγαίνουν σχολείο τους φαίνεται ως εκδρομή και η μάθηση ως παιχνίδι .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ