Οι παράγοντες θα κρίνουν αν θα κάνουμε ελεύθερο Πάσχα

Καθοριστικό ρόλο για το τι θα συμβεί στην χώρα τις επόμενες εβδομάδας και φυσικά το Πάσχα θα παίξει το σημερινό άνοιγμα των σχολείων για τους μαθητές του Λυκείου. Αν και πολλοί επιστήμονες έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για αυτή την απόφαση, καθώς τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι παραμένουν στα ύψη, το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι αυτή είναι μια σημαντική κίνηση για την επιστροφή στην κανονικότητα.
Φυσικά τις επόμενες ημέρες θα φανεί και κατά πόσον τα self test τα οποία κάνουν μαθητές και καθηγητές για να πάνε σήμερα στο σχολείο είναι αποτελεσματικά και δίνουν ένα ασφαλές αποτέλεσμα στους χρήστες τους.

Κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ωστόσο ότι η επιδημιολογική εικόνα που θα υπάρχει σε ένα δεκαήμερο στην χώρα, μετά το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου θα κρίνει και το πώς θα περάσουμε το Πάσχα και αν θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις την Μεγάλη Εβδομάδα..

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργών Άκης Σκέρτσος, άφησε πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, με τη διενέργεια self test, προσθέτοντας, ωστόσο, πως είναι νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό το θέμα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ