Διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει ο Δήμος για τη Μάχη της Καλαμάτας

80 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη Μάχη της Καλαμάτας , η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Απριλίου 1941. Πρόκειται για ένα σπουδαίο ιστορικό γεγονός, καθώς η Μάχη της Καλαμάτας ήταν η τελευταία μάχη στην ηπειρωτική Ελλάδα, που έδωσαν οι Συμμαχικές δυνάμεις, αποτελούμενες από Βρετανούς, Νεοζηλανδούς, Αυστραλούς και Έλληνες (από την Ελλάδα και την Κύπρο), Σέρβους και Εβραίους, κατά των Γερμανικών δυνάμεων που προήλαυναν ορμητικά.

 

Σε επικοινωνία του Δήμου Καλαμάτας με την Αδελφότητα των Απομάχων, η καθιερωμένη εκδήλωση, που το 2020 λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε, φέτος θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς την φυσική παρουσία εκπροσώπων τους. Λόγω των μέτρων για την πανδημία, περιορισμένη θα είναι και η συμμετοχή εκπροσώπων Αρχών.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα είναι διήμερες, ώστε να υπάρξει διαδικτυακή συμμετοχή όσων λόγω απόστασης και πανδημίας δεν μπορούν να παρευρεθούν στην Καλαμάτα.  Συγκεκριμένα ο Δήμος Καλαμάτας, έχει προγραμματίσει:

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 – 20.00 : διαδικτυακή εκδήλωση, με ομιλητή τον Δρ. Μάριο Αθανασόπουλο, μέλος ΕΔΙΠ Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Ιστορικά Στοιχεία και Ντοκουμέντα από τη Μάχη της Καλαμάτας».

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 – 11.00: θα πραγματοποιηθεί τελετή στο μνημείο το οποίο βρίσκεται στο νότιο άκρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ