Δευτέρα 10 Μαΐου άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων της Εκπαίδευσης- Τι θα γίνει με τις εξετάσεις;

Όπως όλα δείχνουν μετά τις διακοπές του Πάσχα, Δευτέρα 10 Μαΐου, θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες και οι μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων, ενώ 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο ο ακριβής αριθμός εισακτέων ανα τμήμα και σχολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο θέμα αναμένεται να αναφερθεί η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην συνέντευξη που θα παραχωρήσει αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί. Στην συνέντευξη αυτή είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα , όπως αν και πότε θα πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις για το Γυμνάσιο και τις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου, αν θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους και πότε θα τοποθετηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Από ότι φαίνεται οι αρμόδιοι του Υπουργείου έχουν προτείνει στους εμπειρογνώμονες τα εξής:

-Άνοιγμα Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων μετά τις διακοπές του Πάσχα, δηλαδή στις 10 Μαΐου

-Παράταση του σχολικού έτους για την πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έως τις 25 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή και για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έως τις 11 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή.

Ενώ θα βάλουν τα δυνατά τους, ώστε να πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις σε όλες τις τάξεις και να μην χαθούν , όπως πέρσι, έστω και αργότερα λόγω της παράτασης του έτους. Φυσικά σε όλα αυτά καθοριστικό ρόλο θα παίξει η πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ