Από 23 Απριλίου επανασυντονίζουμε τους τηλεοπτικούς μας δέκτες στην Μεσσηνία

Όπως έχει ανακοινωθεί την Παρασκευή 23 Απριλίου θα πρέπει ο νομός Μεσσηνίας να επανασυντονίσει τους τηλεοπτικούς του δέκτες. Και αυτό θα πρέπει να γίνει γιατί εκείνη την ημερομηνία η ΕΡΤ και η Digea θα αλλάξουν τις συχνότητες του ψηφιακού σήματος των τηλεοπτικών καναλιών στα τρία κέντρα εκπομπής της Μεσσηνίας.  

Σκοπός της αλλαγής αυτής είναι η βελτιστοποίηση του ψηφιακού σήματος, που συχνά παρουσίαζε προβλήματα.

Να τονισθεί ότι οι τηλεθεατές δεν θα χρειαστεί να αγοράσουν κάποιον νέο εξοπλισμό. Θα ακολουθήσουν απλά την διαδικασία επανασυντονισμού με τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό τους.

Πώς γίνεται ο επανασυντονισμός;

Ως προς την διαδικασία επανασυντονισμού  κάθε συσκευή διαφέρει γι’ αυτό και μπορεί να χρειασθεί να ακολουθηθεί διαφορετική πορεία στην ρύθμιση των καναλιών. Τα παρακάτω βήματα είναι αυτά που αντιστοιχούν στην πλειονότητα των συσκευών.

ΒΗΜΑΤΑ

-Μεταβαίνουμε στο μενού του δέκτη μας

-Επιλέγουμε “Εγκατάσταση” εάν διαθέτουμε έξτρα μηχάνημα αποκωδικοποιητή, ή “Ρυθμίσεις”, εάν διαθέτουμε τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή.

-Πραγματοποιούμε

α)αυτόματο συντονισμό όπου ο δέκτης αναζητά και αποθηκεύει στη μνήμη όλα τα διαθέσιμα προγράμματα ή

β)χειροκίνητο συντονισμό, όπου αποθηκεύει στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκριμένης συχνότητας.

-Όταν ολοκληρώνουμε την αναζήτηση πατάμε ΟΚ

-Αφού έχουμε τελειώσει πατάμε το “Exit”, ώστε να βγούμε από το μενού.

*Αν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε χειροκίνητο συντονισμό τότε ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, επιλέγοντας όμως και αποθηκεύοντας μεμονωμένα μία-μία τις συχνότητες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ