Ανακοινώσεις Υπουργού Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων και τις εξετάσεις

Σήμερα το πρωί η Υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου ανακοίνωσε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, οι οποίες είναι:

1)Τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια θα ανοίξουν στις 10 Μαΐου 

2)Δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις φέτος, καθώς όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο αφουγκράζεται την γενικότερη πίεση των μαθητών και θεωρεί σημαντικό να αφιερώσουν οι μαθητές περισσότερο χρόνο στην διδασκαλία εντός σχολικής αίθουσας και την εμβάθυνση της ύλης.

3)Το σχολικό έτος παρατείνεται μέχρι τις 11 Ιουνίου για τα γυμνάσια και λύκεια και έως τις 25 Ιουνίου για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

4)Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά και θα αρχίσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Επίσης η Υπουργός τόνισε ότι όλα θα κριθούν από την καθοδική πορεία του επιδημιολογικού δείκτη, αλλά και την πορεία των εμβολιασμών.     .

5) Οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισαχθούν σε πανεπιστημιακά τμήματα μέσω πανελληνίων, είτε σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ με τον βαθμό του απολυτηρίου τους και ορισμένα άλλα κριτήρια.

6)Ο αριθμός των εισακτέων ανά πανεπιστημιακό τμήμα θα ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου.

7)Όπως και στο Λύκειο, και στα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι δυο φορές την εβδομάδα για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες. 

8)Όσο αφορά τα πανεπιστήμια, δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ