Σήφης Βαλυράκης: Μάρτυρας ισχυρίζεται ότι είδε δολοφονική επίθεση κατά του πρώην υπουργού

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, καθώς μία μαρτυρία βάζει φωτιά στις έρευνες.
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, τον οποίο η οικογένειά του αποδίδει σε δολοφονία.

Για πρώτη φορά αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε πως ο πρώην υπουργός δέχθηκε χτυπήματα με κοντάρι από επιβαίνοντες σε αλιευτικό, πριν πέσει στη θάλασσα από το φουσκωτό του.

«Λογομάχησαν & τον χτύπησαν»
Ο μάρτυρας υποστηρίζει ότι είδε την σκηνή που ο πρώην υπουργός δέχθηκε τα φονικά χτυπήματα, περίπου από απόσταση 150 μέτρων.

«Ο Βαλυράκης πήγαινε για αλιεία, για ψαροντούφεκο. Ο επαγγελματίας ερχότανε, είχε τελειώσει την αλιεία, είχε βάλει τα δίχτυα του και γύριζε. Είδε τον Βαλυράκη, πήγε κοντά του, λογομαχήσανε. ‘Σήκω και φύγε, πάρε δρόμο και φύγε…’».

Ο μάρτυρας, που λέει ότι είδε να δέχεται χτύπημα ο πρώην υπουργός πριν βρεθεί στη θάλασσα, δηλώνει στη διάθεση των Αρχών αλλά όχι του Λιμενικού της περιοχής.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση της τεχνικής συμβούλου της οικογένειας Βαλυράκη, στο σώμα του πρώην υπουργού εντοπίστηκαν άγνωστα χτυπήματα από άλλα όργανα εκτός της προπέλας, καταλήγοντας πως εάν δεν είχαν προηγηθεί οι κακώσεις αυτές, ο θάνατος δε θα προερχόταν από πνιγμό.

«Γνωρίζω ποιοι είναι»
Ο αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι το αλιευτικό δεν είχε μηχάνημα στίγματος, αλλά από το λιμάνι γνώριζαν τι ώρα μπήκε μέσα και τι ώρα βγήκε, ενώ οπτικό υλικό από την περιοχή εκείνη την ημέρα είχε αποκαλύψει ότι τουλάχιστον τρία αλιευτικά είχαν βγει για ψάρεμα.

«Από το λιμάνι ξέρανε και ποιο καΐκι μπήκε μέσα και τι ώρα βγήκε, τώρα, γιατί δεν τον έχουν βρει… Εγώ το γνωρίζω το σκάφος αλλά δεν μπορώ να τους στοχοποιήσω εγώ αυτούς αυτή τη στιγμή. Όπως και τον άλλο μάρτυρα είπανε ότι θα τον καταστρέψουν…».

Η οικογένεια του πρώην υπουργού «βλέπει» και ευθύνες του λιμενικού και έχει καταθέσει μήνυση για παράβαση καθήκοντος.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ