Πρόστιμα 317.000 την Τετάρτη για παραβάσεις των μέτρων περί covid

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Τετάρτη 14.04.2021 συνολικά 80.895 ελέγχους και κατέγραψαν 1.019 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 317.400€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε μία(1) επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (69.093).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας
Μη νόμιμη μετακίνηση
Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δύο (2) συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων.
Βεβαιώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ μία (1) παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτες.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) υπεύθυνο γυμναστικού συλλόγου καθώς κατελήφθη να λειτουργεί κλειστό χώρο (γυμναστήριο) στο οποίο γυμνάζονταν έξι (06) άτομα, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.000€ σε δύο (2) καταστήματα για μη τήρηση καταλόγου με τα αναγραφόμενα ραντεβού, στη Περιφέρεια Αττικής.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή εντός – εκτός καταστήματος, στη Περιφέρεια Αττικής.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ σε τρία (3) καταστήματα για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, στη Περιφέρεια Αττικής.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα – κέντρο διασκέδασης καθώς κατελήφθησαν δέκα (10) άτομα εντός αυτού ( εννέα (9) μουσικοί και μία (1) προσωρινά υπεύθυνη) να διεξάγουν πρόβα, άνευ ειδικής άδειας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.300€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.000€ σε δύο (2) καταστήματα εμπορίας τροφίμων για υπέρβαση του προβλεπόμενου ωραρίου λειτουργίας, στην Περιφέρεια Αττικής.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά επτακόσιες πενήντα οκτώ (758) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν για κάθε περιοχή ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσής της, δίνοντας έμφαση στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, μεταξύ των οποίων και η περιοχή της Αττικής, για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον του ελέγχου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ