Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη

Παρέμβαση στο σπίτι του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη έκανε το βράδυ του Σαββάτου ο Ρουβίκωνας. Τα μέλη του πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα στην πόρτα του σπιτιού του ηθοποιού.

Στην ανακοίνωση του ο Ρουβίκωνας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ο Πέτρος Φιλιππίδης καθ’ όλη την καριέρα του κατάφερε μεθοδικά να χτίσει την εικόνα του καλού γείτονα, του αφελούς και καλοκάγαθου αλλά συνάμα πνευματώδη, ανθρώπου που ο καθένας θα ήθελε για φίλο, συνάδελφο, γιατί όχι και αφεντικό, αφού όπως ο ίδιος δήλωνε ήταν πάντα διατεθειμένος μπροστά στο ταλέντο των νέων συναδέλφων να γίνει χαλί για να τους βοηθήσει και να πάνε μπροστά. Μια εικόνα που απ’ ό,τι φαίνεται ήταν μια θεαματικότατη βιτρίνα, καπνοί και καθρέφτες για το κοινό, αφού ο ηθοποιός-σκηνοθέτης όχι απλά δεν υπήρξε παράδειγμα ανθρώπου προς μίμηση, αλλά ο ίδιος αναπαρήγαγε την κουλτούρα σεξουαλικής εκμετάλλευσης που ευδοκιμεί και στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης, όπως ήρθε να ξεσκεπάσει το κίνημα MeToo στην Ελλάδα».

Ο 57χρονος ηθοποιός αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα σχετικά με τις καταγγελίες τριών γυναικών που του αποδίδουν για σεξουαλική κακοποίηση το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ